Κοινωνία Τετάρτη 26/01/2022, 13:39
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τηλεκπαίδευση σε όσα σχολεία μείνουν κλειστά

Τηλεκπαίδευση σε όσα σχολεία μείνουν κλειστά

Με τηλεκπαίδευση θα γίνουν τα μαθήματα στα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας και του υπουργείου Παιδείας.

Να σημειωθεί, ότι ήδη η Περιφέρεια Αττικής έχει ανακοινώσει ότι τα σχολεία αύριο Πέμπτη θα είναι κλειστά. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Αύριο Πέμπτη, 27.1.2022 και Παρασκευή, 28.1.2022, σε όλες τις περιοχές της χώρας στις οποίες αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων μετά από αποφάσεις Δήμων ή Περιφερειών, θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση, προκειμένου να υπάρξει επαρκής χρόνος για την αποκατάσταση της εύρυθμης κυκλοφορίας και της λειτουργίας των σχολείων. Στις λοιπές περιοχές τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά. Το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας στο πλαίσιο του συντονιστικού του ρόλου απευθύνει σύσταση προς όλους τους Δήμους και τις Περιφέρειες που έχουν πληγεί από την κακοκαιρία να προτιμηθεί να μην λειτουργήσουν δια ζώσης τα σχολεία».

Υπενθυμίζεται ότι η τηλεκπαίδευση θα λειτουργήσει για όλες τις σχολικές μονάδες πρωινές ώρες (πλην των εσπερινών σχολείων).

Αναφορικά με τα self-tests, η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας αναφέρει:

«Σε όσες σχολικές μονάδες επαναλειτουργήσουν αύριο Πέμπτη 27.1.2022, οι μαθητές θα διενεργήσουν το self-test σήμερα, Τετάρτη 26.1.2022, και σε κάθε περίπτωση πριν την προσέλευσή τους στο σχολείο αύριο.

Ομοίως, σε κάθε σχολείο που επαναλειτουργεί μετά από αναστολή, οι μαθητές θα διενεργούν self-test πριν από την προσέλευσή τους στο σχολείο. Το επόμενο self-test θα διενεργείται την επόμενη προκαθορισμένη ημέρα (για προσέλευση Τρίτη – Παρασκευή). 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News