Κοινωνία Δευτέρα 24/01/2022, 18:06
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εισαγγελική παρέμβαση για το χάος στην Αττική Οδό

Εισαγγελική παρέμβαση για το χάος στην Αττική Οδό

Προκαταρκτική έρευνα για το κυκλοφοριακό χάος στην Αττική Οδό, όπου οδηγοί εγκλωβίστηκαν για ώρες εξαιτίας της χιονόπτωσης, διέταξε η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου. 

Στόχος της εισαγγελικής παρέμβασης είναι η αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών για το αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών. 

Το κλίμα για την Αττική Οδό ήταν αρνητικό και στην έκτακτη ενημέρωση του υπουργού Κλιματικής Κρίσης, Χρίστου Στυλιανίδη, ο οποίος κατήγγειλε ότι η εταιρεία δεν κατάφερε να κρατήσει τον δρόμο ανοικτό, παρά τις συσκέψεις που έγιναν. «Προσωπικά πιστεύω ότι πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες στην εταιρεία» δήλωσε, μεταξύ άλλων. 

Υπενθυμίζεται ότι τα έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα φάνηκαν από νωρίς το μεσημέρι, όπου στη σύνδεση της σήραγγας Βριλησσίων με την Περιφερειακή Υμηττού και στην περιοχή του Γέρακα, στο ρεύμα προς Ελευσίνα, εκατοντάδες οδηγοί εγκλωβίστηκαν επί αρκετές ώρες. 

Νταλίκες είχαν δε, διπλώσει στη μέση του δρόμου, εμποδίζοντας την κυκλοφορία των εκχιονιστικών οχημάτων, με αποτέλεσμα τα προβλήματα να πολλαπλασιάζονται, ενόσω η χιονόπτωση συνεχίζεται μέχρι αυτή τη στιγμή.

Η εταιρεία, σε ανακοίνωσή της, απέδωσε το κομφούζιο σε οχήματα που «ακινητοποιήθηκαν είτε λόγω μηχανικής βλάβης, είτε φόβου και έλλειψης εμπειρίας των οδηγών». 

Λίγο πριν τις 5.00 το απόγευμα, πάντως, πηγές της Πολιτικής Προστασίας διαβεβαίωσαν ότι το πρόβλημα τείνει προς αποκλιμάκωση, καθώς η κυκλοφορία ομαλοποιείται σταδιακά, χάρη στις προσπάθειες της πυροσβεστικής και της τροχαίας.  

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

ΟΑΣΑ: Αποσύρονται λεωφορεία και τρόλεϊ

Aegean: Ακυρώσεις πτήσεων λόγω της κακοκαιρίας

Κακοκαιρία: Ποιες περιοχές δεν έχουν ρεύμα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News