Κοινωνία Δευτέρα 24/01/2022, 15:32
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλες ουρές στην Αττική Οδό – Ανακοίνωση της εταιρείας για τις καθυστερήσεις

Tα τελευταία λεπτά καταγράφεται σταδιακή αποσυμφόρηση

Μεγάλες ουρές στην Αττική Οδό – Ανακοίνωση της εταιρείας για τις καθυστερήσεις

(upd) Πολλαπλά προβλήματα και μεγάλες καθυστερήσεις παρατηρούνται από το πρωί κατά μήκος της Αττικής Οδού, εξαιτίας της συνεχούς χιονόπτωσης στην Αττική, αν και τα τελευταία λεπτά καταγράφεται σταδιακή αποσυμφόρηση.

Ειδικότερα, στη σύνδεση της σήραγγας Βριλησσίων με την Περιφερειακή Υμηττού και στην περιοχή του Γέρακα στο ρεύμα προς Ελευσίνα, επικρατεί κυκλοφοριακό κομφούζιο, καθώς -σύμφωνα με την εταιρεία- «οχήματα ακινητοποιήθηκαν είτε λόγω μηχανικής βλάβης, είτε φόβου και έλλειψης εμπειρίας των οδηγών». Αποτέλεσμα είναι να διακοπεί η κυκλοφορία των Ι.Χ. και να δημιουργηθούν μεγάλες ουρές.  

Στο ύψος του Γέρακα, παράλληλα, έχουν «διπλώσει» νταλίκες, οι οποίες έχουν κλείσει κάθετα τον δρόμο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Συνεπεία αυτής της κατάστασης, τα εκχιονιστικά μηχανήματα επιχειρούν με ανάποδη κίνηση με αποτέλεσμα να καθυστερεί η διέλευσή τους, ενώ το χιόνι που εξακολουθεί να πέφτει επιτείνει τα προβλήματα. 

Σε κάθε περίπτωση, όπως προσθέτει η Αττική Οδός, από το πρωί η κυκλοφορία των Ι.Χ. είναι υψηλή, κάτι που δυσχεραίνει το έργο του αποχιονισμού, ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπόψη και την παρουσία φορτηγών και νταλικών σε όλο τον δρόμο. Κατά μήκος των 70 χιλιομέτρων της Αττικής Οδού, επιχειρούν συνολικά 35 εκχιονιστικά μηχανήματα.  

«Εκφράζουμε τη λύπη μας για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και την ταλαιπωρία των οδηγών, ενώ σημειώνουμε ότι τα διόδια παραμένουν ανοιχτά με απόφαση της Εταιρείας» ανέφερε η ανακοίνωση της διοίκησης. 

Η χιονόπτωση, αυτή την ώρα, είναι συνεχής και επειδή σύμφωνα με τις προγνώσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας αναμένεται να ενταθεί το απόγευμα και έως αύριο, συνίσταται στους οδηγούς ιδιαίτερη προσοχή και να έχουν αντιολισθητικές αλυσίδες. 

Λίγο πριν τις 5.00 το απόγευμα, πάντως, πηγές της Πολιτικής Προστασίας διαβεβαίωσαν ότι η κυκλοφορία σταδιακά ομαλοποιείται, χάρη στις προσπάθειες της πυροσβεστικής και της τροχαίας. 

Συγκεκριμένα, επιλέχθηκε η λύση των αντιδρομήσεων στις εισόδους της Αττικής Οδού, με αποτέλεσμα την αποσυμφόρηση των εγκλωβισμένων οχημάτων. 

Διαβάστε επίσης:

ΟΑΣΑ: Αποσύρονται λεωφορεία και τρόλεϊ

Κακοκαιρία: Προβλήματα ηλεκτροδότησης σε Ανθούσα, Νταού Πεντέλης, Μαραθώνα

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News