Κοινωνία Πέμπτη 23/12/2021, 11:32
ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΟΜΙΚΡΟΝ

Νέα περιοριστικά μέτρα: Μάσκες παντού – Στο τραπέζι αλλαγές σε διασκέδαση, τηλεργασία

Νέα περιοριστικά μέτρα: Μάσκες παντού – Στο τραπέζι αλλαγές σε διασκέδαση, τηλεργασία

Νέα μέτρα που ισχύουν από αύριο το πρωί στις 6:00 ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Όπως έκανε γνωστό, η επιτροπή εμπειρογνωμόνων θα συνεδριάσει και πάλι στις 27 Δεκεμβρίου, ώστε να εισηγηθεί και νέα μέτρα που θα ισχύσουν από τις 3 Ιανουαρίου ή και νωρίτερα, τα οποία θα αφορούν κυρίως τη διασκέδαση, την τηλεργασία και τις αθλητικές εκδηλώσεις. 

Τα μέτρα που ισχύουν από αύριο το πρωί είναι: 

– Υποχρεωτική η μάσκα σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. 

– Σε σούπερ μάρκετ ή μέσα μαζικής μεταφοράς απαιτείται διπλή μάσκα ή μάσκα τύπου KN95. 

– Απαγορεύονται οι δημόσιες εορταστικές εκδηλώσεις και ακυρώνονται όλες οι εκδηλώσεις που σχεδίαζαν οι Δήμοι ή και ιδιωτικοί φορείς. 

– Επισκέπτες που εισέρχονται στην Ελλάδα, θα πρέπει να επαναλαμβάνουν το τεστ τη 2η και 4η ημέρα από την είσοδο τους στη χώρα (πρόκειται για ισχυρή σύσταση αλλά όχι για υποχρεωτικό μέτρο, καθώς είναι δύσκολο να ελεγχθεί). 

– Ισχυρή σύσταση για τεστ πριν από κοινωνικές εκδηλώσεις. 

Στο τραπέζι βρίσκεται επίσης ένα πακέτο μέτρων που θα εφαρμοστεί μετά τις γιορτές, στη λογική του περιορισμού της διασποράς του ιού, χωρίς ωστόσο να σταματήσει η οικονομική δραστηριότητα της χώρας, και το οποίο θα οριστικοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα σε νέα συνεδρίαση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων. Το πλαίσιο αυτών των μέτρων αφορά κυρίως τον τομέα της διασκέδασης, των αθλητικών εκδηλώσεων, της τηλεργασίας αλλά και δραστηριοτήτων που δεν θεωρούνται αναγκαίες. Βούληση της κυβέρνησης είναι  οι περιορισμοί να κινηθούν στο απολύτως απαραίτητο, χωρίς να παραπέμπουν σε lockdown, τονίστηκε.

«Δεν υπάρχει συζήτηση για επαναφορά του SMS», τόνισε  ο υπουργός Υγείας.

«Τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά», ξεκαθάρισε ο κ. Πλεύρης, ίσως να επικαιροποιηθεί το πρωτόκολλο με βάση το οποίο λειτουργούν. Τα σχολεία παραμένουν ανοικτά, καθώς όλα τα μηνύματα δείχνουν ότι δεν έχουν συμβάλει ιδιαίτερα στην εξάπλωση της Covid, αναφέρθηκε χαρακτηριστικά. 

Εάν συνεχίσουν έτσι οι εμβολιασμοί, δεν θα χρειαστεί η επέκταση της υποχρεωτικότητας και σε άλλες ηλικίες, απάντησε σε σχετική ερώτηση ο υπουργός.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News