Κοινωνία Παρασκευή 26/11/2021, 18:04
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα μετάλλαξη Covid-19: Τέσσερα μέτρα για ταξιδιώτες από χώρες της νότιας Αφρικής

Νέα μετάλλαξη Covid-19: Τέσσερα μέτρα για ταξιδιώτες από χώρες της νότιας Αφρικής

Μέτρα σχετικά με την εμφάνιση της νέας παραλλαγής B.1.1.529 (μετάλλαξη της Μποτσουάνα) του SARS-COV-2 ελήφθησαν ύστερα από εισήγηση της Υγειονομικής Επιτροπής.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, από το Σάββατο 27 Νοεμβρίου ώρα 6:00 π.μ. θα ισχύουν τα εξής για τις χώρες: Νότια Αφρική, Μποτσουάνα, Ναμίμπια, Λεσότο, Ζιμπάμπουε, Μοζαμβίκη, Εσουατίνι, Ζάμπια και Μαλάουι:

  • Επιτρέπεται η είσοδος μόνο Ελλήνων υπηκόων και άλλων υπηκόων μόνο για απολύτως απαραίτητες (essential) μετακινήσεις με την προϋπόθεση μοριακού ελέγχου (PCR) 72 ωρών ανεξαρτήτως της εμβολιαστικής τους κατάστασης.
  • Για την είσοδό τους απαραίτητη προϋπόθεση είναι η παροχή άδειας από τις κατά τόπους Πρεσβείες, Προξενεία και Προξενικές Αρχές άλλων χωρών, που εκπροσωπούν την xώρα μας σε περίπτωση απουσίας Ελληνικής Πρεσβείας.
  • Κατά την είσοδό τους στη χώρα θα γίνεται καθολικός έλεγχος με ταχύ αντιγονικό τεστ (Rapid Antigen Test).
  • Μετά την είσοδο στη χώρα θα επιβάλλεται περιορισμός τους σε ξενοδοχεία καραντίνας για 10 ημέρες και επανέλεγχός τους με την παρέλευση του δεκαημέρου και λήξη της καραντίνας με την προϋπόθεση αρνητικού μοριακού ελέγχου (Rapid Antigen Test).

Αξίζει να σημειωθεί ότι έως σήμερα δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις με τις συγκεκριμένες χώρες.

moneryeview.gr

Διαβάστε επίσης:

Νέα μετάλλαξη Covid-19: Ποια είναι η Μποτσουάνα και πού βρίσκεται

Κορωνοϊός: Όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε για τη νέα μετάλλαξη

Κρούσμα της νέας μετάλλαξης εντοπίστηκε στο Βέλγιο

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News