Κοινωνία Κυριακή 12/12/2021, 13:55
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάρκο Τρίτση: «Αυλαία» Χριστουγέννων στις 16 Δεκεμβρίου με πλούσιο πρόγραμμα (φωτό)

Πάρκο Τρίτση: «Αυλαία» Χριστουγέννων στις 16 Δεκεμβρίου με πλούσιο πρόγραμμα (φωτό)

Μ΄ένα πρωτότυπο και ιδιαίτερα γιορτινό τρόπο στις 16 Δεκεμβρίου, θα ανοίξει η αυλαία των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στο Πάρκο Τρίτση, από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής.

Πάρκο Τρίτση: «Αυλαία» Χριστουγέννων στις 16 Δεκεμβρίου με πλούσιο πρόγραμμα (φωτό)-1

Την ημέρα αυτή θα δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους πολίτες να κάνουν δωρεάν βαρκάδα στη μεγαλύτερη λίμνη του Πάρκου όπου θα είναι στημένο το μοναδικό πλωτό εορταστικό χωριό της Αττικής.

Οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν τις ομορφιές του Πάρκου σ΄ένα άκρως εορταστικό κλίμα και σ΄ένα λαμπερό περιβάλλον καθώς ήδη ο Φορέας Διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πάρκου Περιβαλλοντικών και Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων και Ανάπτυξης Κοινωνικής Οικονομίας «Αντώνης Τρίτσης», προέβη στον φωτιστικό στολισμό και στην μουσική κάλυψη του χώρου Πάρκου.

Πάρκο Τρίτση: «Αυλαία» Χριστουγέννων στις 16 Δεκεμβρίου με πλούσιο πρόγραμμα (φωτό)-2

Ειδικότερα, κατά μήκος της κεντρικής διαδρομής και περιμετρικά των λιμνών, χάρη στον επιπρόσθετο εορταστικό φωτισμό αναδείχθηκαν οι δενδροστοιχίες και το υδάτινο στοιχείο και ταυτόχρονα ο επισκέπτης του χώρου έχει την ευκαιρία να περιηγηθεί στο πάρκο υπό την αντίστοιχη εορταστική μουσική υπόκρουση.

Επισημαίνεται πως τόσο ο φωτισμός όσο και το ηχητικό σύστημα εναρμονίζονται και σέβονται την ορνιθοπανίδα του χώρου και το περιβάλλον γενικότερα. Ο φωτισμός είναι σε θερμούς τόνους και ο ήχος καλύπτει συχνότητες όπως αυτές ορίζονται από την κείμενη νομοθεσία έτσι ώστε να μην υπάρχει όχληση τόσο στην πανίδα όσο και στους επισκέπτες του Πάρκου.

Πάρκο Τρίτση: «Αυλαία» Χριστουγέννων στις 16 Δεκεμβρίου με πλούσιο πρόγραμμα (φωτό)-3

Σταδιακά το Πάρκο αλλάζει όψη, εκσυγχρονίζεται και μετατρέπεται σ΄ένα χώρο ψυχαγωγίας, αθλητισμού αλλά και εκπαίδευσης. Θα συνεχίσουμε με τους ίδιους ρυθμούς μέχρι το όραμά μας να μετατραπεί το Πάρκο σε μία μητροπολιτική όαση πρασίνου, να γίνει πραγματικότητα», σημείωσε ο κ. Πατούλης.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News