Κοινωνία Κυριακή 12/12/2021, 11:18
ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Λαμία: Υπερχείλισε ο Σπερχειός – Πλημμύρες και καταστροφές σε χωριά

Λαμία: Υπερχείλισε ο Σπερχειός – Πλημμύρες και καταστροφές σε χωριά

Δύσκολες στιγμές ζουν οι κάτοικοι στο χωριό Κόμμα της Λαμίας αλλά και αυτοί που είχαν σπίτια στις παρυφές νότια της πόλης κοντά στο αεροδρόμιο. Από τις 5:00 το πρωί σήμανε συναγερμός, καθώς «φούσκωσαν» τα νερά του Σπερχειού και άρχισαν να μπαίνουν μέσα στα σπίτια και σε ορισμένες περιπτώσεις τα νερά έφτασαν σε ύψος πάνω από ένα μέτρο.

Στο χωριό Κόμμα χτυπούσαν οι καμπάνες και οι άνθρωποι της Πολιτικής Προστασίας μαζί με τους αντιδημάρχους και το δήμαρχο Λαμιέων Θύμιο Καραΐσκο ζητούσαν από τους κατοίκους να παραμείνουν σε ασφαλή σημεία ενώ την ίδια στιγμή χωματουργικά μηχανήματα του Δήμου ξεκινούσαν απεγκλωβισμούς για να συγκεντρώσουν τους κατοίκους στο δημοτικό σχολείο του χωριού.

Περισσότερα από 30 σπίτια μέσα στο χωριό Κόμμα έχουν πλημμυρίσει καθώς μέχρι τις 8:00 το πρωί η στάθμη των νερών συνεχώς αυξάνει.

Παράλληλα περίπου 25 σπίτια που βρίσκονται στις παρυφές στο νότιο τμήμα της πόλης της Λαμίας κοντά στο αεροδρόμιο μαζί με αναρίθμητες επαγγελματικές εγκαταστάσεις έχουν κυριολεκτικά παραδοθεί στα νερά και οι άνθρωποι που ήταν εκεί εξέπεμπαν SOS από τις 6:00 το πρωί.

Λαμία: Υπερχείλισε ο Σπερχειός – Πλημμύρες και καταστροφές σε χωριά-1

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα χωματουργικά μηχανήματα του Δήμου και της Περιφέρειας ήταν αδύνατο να προσπελάσουν τον όγκο του νερού και επιστρατεύτηκαν βάρκες του Πυροσβεστικού Σώματος που έφταναν στα σπίτια για να μπορέσουν να απεγκλωβίσουν τους κατοίκους.

Από νωρίς το πρωί και ο αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας βρίσκεται επικεφαλής των προσπαθειών καθώς από τη μία πλευρά χωματουργικά μηχανήματα προσπαθούν να απομακρύνουν κάποια αναχώματα και να διευκολύνουν την ροή των νερών μέσα στον κάμπο και ο ίδιος με τους πυροσβέστες με τη βάρκα πάνε από σπίτι σε σπίτι για να δουν τι ακριβώς συμβαίνει και να συνεχίσουν τους απεγκλωβισμούς.

Οι επόμενες ώρες θα είναι κρίσιμες, καθώς υπάρχουν δεκάδες οικογένειες που είναι εγκλωβισμένες σε ορόφους οικοδομών χωρίς να διατρέχουν κάποιο κίνδυνο αλλά δεν μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους.

Λαμία: Υπερχείλισε ο Σπερχειός – Πλημμύρες και καταστροφές σε χωριά-2

Να σημειωθεί ότι λίγο μετά τις 8:00 το πρωί έγινε γνωστό ότι ένας άνθρωπος ο οποίος αγνοούνταν από τη νύχτα καθώς είχε εγκλωβιστεί σε περιοχή του χωριού Φραντζή από τα νερά βρέθηκε σε ασφαλές σημείο. Μέσα στη νύχτα πήγε σε αγρόκτημά του για να σώσει τα σκυλιά που ήταν εκεί αλλά χάθηκε κάθε επαφή μαζί του. Ενεργοποιήθηκε η Πυροσβεστική αλλά και κάτοικοι του χωριού και άρχισαν να ψάχνουν ωστόσο όμως αργότερα ειδοποίησε ότι βρίσκεται σε ασφαλές σημείο.

Από χθες το απόγευμα έβρεχε ακατάπαυστα σε ολόκληρη τη Φθιώτιδα με προβλήματα που δημιουργήθηκαν κυρίως στη Δυτική Φθιώτιδα. Από τα μεσάνυχτα και μετά ο Σπερχειός φούσκωσε ιδιαίτερα και από τις 4:00 το πρωί ξέφυγε από τις ανακουφιστικές τάφους με συνέπεια μετά τις 6:00 να αρχίσουν τα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News