Κοινωνία Κυριακή 12/12/2021, 10:55
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Κέρκυρα: «Δεμένα» τα πλοία αύριο Δευτέρα λόγω απεργίας των ναυτεργατών

Κέρκυρα: «Δεμένα» τα πλοία αύριο Δευτέρα λόγω απεργίας των ναυτεργατών

«Δεμένα» θα παραμείνουν αύριο τα πλοία στα λιμάνια της Κέρκυρας, Ηγουμενίτσας και Λευκίμμης, καθώς οι ναυτεργάτες του νησιού συμμετέχουν στην κλιμάκωση της απεργίας που ανακοίνωσε η ΠΝΟ.

Μπορεί σήμερα λόγω της εορτής του Πολιούχου του νησιού, Αγίου Σπυρίδωνα, οι ναυτεργάτες του νησιού, να κάνουν μόνο στάση εργασίας, εντούτοις σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν πως «η διοίκηση του σωματείου τους αποφάσισε τη συμμετοχή στην κλιμάκωση της πανελλαδικής απεργίας που προκήρυξε η ΠΝΟ με στάση εργασίας την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021 από ώρα 00:01, έως 03:00 που είναι ο εορτασμός της 12ης Δεκεμβρίου του πολιούχου της Κέρκυρας Αγίου Σπυρίδωνα και απεργία τη Δευτέρα.

 «Δυστυχώς, τα προσωπεία έπεσαν. Η εργοδοτική πλευρά στους σχεδιασμούς και στις μεθοδεύσεις της για την εκμηδένιση και καταστρατήγηση των μέχρι σήμερα δικαιωμάτων μας, που αποκτήθηκαν κατά την διάρκεια των ετών μέσα από αγώνες και προσπάθειες, δεν “ορρωδεί προ ουδενός” και με την όξυνση της αρνητικής της συμπεριφοράς πιστεύει ότι θα κάμψει το αγωνιστικό μας φρόνημα για να μας οδηγήσει στην αποδοχή των ορέξεων της» τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΠΝΟ. 

Επίσης ζητεί και πάλι την κατανόηση και την πλήρη συμπαράσταση τόσο του επιβατικού κοινού όσο και όλων των εργαζομένων της χώρας, ενώ προειδοποιεί ότι «όποιος τολμήσει να χρησιμοποιήσει τον όποιο απεργοσπαστικό μηχανισμό ή το όποιο “πλοίο ασφαλείας” να το σκεφτεί διπλά, καθώς η ενέργειά του αυτή μόνο “λάδι στη φωτιά” του αγώνα μας θα ρίξει». 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συνδικαλιστικό σωματείο των ναυτικών ζητεί μισθολογικές αυξήσεις στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας για τα έτη 2020 και 2021, αλλά και επίλυση των προβλημάτων του κλάδου. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News