Κοινωνία Σάββατο 12/12/2020, 15:36
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στ. Πέτσας: Το ωράριο δεν θα διευρυνθεί

Φωτ. Intimenews

Κάθε περίπτωση διεύρυνσης του ωραρίου κατά τη διάρκεια των εορτών απέρριψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, καθώς μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και σχολιάζοντας τα χθεσινά μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση, ξεκαθάρισε ότι το ωράριο για τις μετακινήσεις θα μείνει ως έχει.

«Είπαμε ότι εφόσον ανοίγει το λιανεμπόριο για click away, μεταθέτουμε την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 στις 10 το βράδυ. Άρα, η απαγόρευση από αύριο βράδυ Κυριακής και μέχρι τις 7 Ιανουαρίου, θα ισχύει από τις 10  μέχρι τις 5 το πρωί.  Δεν  θα έχουμε επέκταση για μετά τα μεσάνυχτα».

Σε ερώτηση για τις εορταστικές ημέρες επανέλαβε την επίσημη κυβερνητική οδηγία, λέγοντας ότι «στο ρεβεγιόν θα είναι η μία οικογένεια μόνη της ή το πολύ-πολύ με ακόμη μία οικογένεια ή 9 άτομα. Το επόμενο  ζήτημα είναι αν θα προβλεφθεί κάποια ειδική διαδικασία, ώστε να μπορεί κάποιος να πάει στο σπίτι συγγενικού ή φιλικού του προσώπου. Αυτό θα το δούμε τις επόμενες ημέρες., για να καταλήξει: «Η απάντηση στο ερώτημα πώς θα κάνουμε ρεβεγιόν, είναι με ασφάλεια».

Αναφορικά με τα μέτρα στήριξης ο κ. Πέτσας τόνισε ότι στον προϋπολογισμό ο οποίος συζητείται στη Βουλή έχουν προβλεθεί μόνιμα μέτρα και για το 2021.

«Υπάρχουν μέτρα όπως η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για εισοδήματα που προέρχονται από τον ιδιωτικό τομέα. Υπάρχουν, φυσικά, και τα προσωρινά μέτρα. Όπως είπε χθες ο Υπουργός Οικονομικών στη Βουλή, θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται για όσο χρόνο χρειαστεί, είτε μιλάμε για το πρόγραμμα ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, είτε για αποζημιώσεις ειδικού σκοπού είτε  για την επιστρεπτέα προκαταβολή».

Σε ερώτηση για τους οφειλέτες στην εφορία επανέλαβε τις δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Σκυλακάκη, για 12 ή 24  δόσεις.

«Όσον αφορά, όμως, γενικά το ιδιωτικό χρέος έχουμε δείξει, όλους αυτούς τους μήνες, ότι δεν επιτρέπουμε να γίνει χιονοστιβάδα και να πνίξει όσους δουν τις αναστολές να συσσωρεύονται  και  να μην μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτές. Αυτό που έχει σημασία, είναι να κάνουμε ένα βήμα κάθε φορά. Να αφήνουμε το οικονομικό επιτελείο να δει τι όπλα έχει στη φαρέτρα του και όταν είμαστε έτοιμοι, τότε κάνουμε ανακοινώσεις.  

Αυτή τη στιγμή είμαστε σε διαδικασία που οι τράπεζες παρατείνουν προς τα πίσω, όλες τις οφειλές, λόγω της πανδημίας. Αυτό που έχει σημασία, είναι ότι το νέο σύστημα του Πτωχευτικού, μαζί με τη Δεύτερη Ευκαιρία, δίνει τη δυνατότητα στις τράπεζες να μειώσουν τα «κόκκινα» δάνεια στο χαρτοφυλάκιό τους, ώστε να μπορούν να κάνουν μετά και πιο ευέλικτες ρυθμίσεις χωρίς να τίθενται σε κίνδυνο». 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News