Κοινωνία Πέμπτη 10/12/2020, 19:28
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αύριο ανακοινώνονται τα μέτρα για τη περίοδο των Χριστουγέννων 

Αύριο ανακοινώνονται τα μέτρα για τη περίοδο των Χριστουγέννων 

Τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού τα οποία θα εφαρμοσθούν κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, ανακοινώνουν αύριο Παρασκευή στις 11 η ώρα το πρωί, ο  υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Βάσει των δεδομένων αλλά και των εισηγήσεων της επιστημονικής επιτροπής του υπουργείου Υγείας, η όποια επανέναρξη των δραστηριοτήτων θα κινηθεί σε λογικά πλαίσια, καθώς ο κίνδυνος νέας εξάπλωσης της πανδημίας παραμονεύει.  

Από τη μεριά του ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της επιστημονικής επιτροπής του υπουργείου κ. Αθανάσιος Τσακρής μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, έκανε λόγο για μικρά προσεκτικά βήματα, ούτως ώστε να δοθεί κάποια εκτόνωση στον κόσμο. 

«Πρέπει να γίνονται πολύ μικρά βήματα, υπάρχει κόπωση του κόσμου, μέσα στο χειμώνα περιμένουμε ένταση του ιού, τα βήματα πρέπει να είναι προσεκτικά ώστε η επιδημία να κρατηθεί σε επίπεδα και να ανταποκρίνεται το σύστημα υγείας», τόνισε.

Κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες ότι η επιτροπή θα εισηγηθεί να μην ανοίξει η οικονομία, δεν το διέψευσε, σημειώνοντας ότι υπάρχει επιβράδυνση της επιδημίας στη χώρα και πως η πίεση στο σύστημα υγείας παραμένει, ειδικά στη βόρεια Ελλάδα, καθώς η κάλυψη των ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη υπερβαίνει το 90% και στην Αττική φτάνει στο 80%.

Όπως είπε, αυτά τα στοιχεία που συμβάλουν στη σκέψη αν μπορεί αν μπορεί να υπάρξει επιστροφή σε κάποια κανονικότητα.

Ερωτηθείς αν θα ανοίξουν τα κομμωτήρια και τα βιβλιοπωλεία, δεν ήταν αρνητικός, λέγοντας ότι «χρειάζεται μια τέτοια διέξοδος από την κούραση και την κόπωση του lockdown».

Τόνισε ότι η σκέψη είναι να ανοίξουν κλάδοι που δεν θα επιβάρυναν το επιδημιολογικό φορτίο: «Μπορούν να συζητηθούν και είναι σε εξέλιξη αυτή η συζήτηση για τα μικρά ανοίγματα του εμπορίου».

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News