Κοινωνία Τρίτη 2/11/2021, 08:28
ΕΜΒΟΛΙΟ COVID-19

Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών: Συνεδριάζει για την 3η δόση σε άτομα κάτω των 50 ετών

Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών: Συνεδριάζει για την 3η δόση σε άτομα κάτω των 50 ετών

Συνεδριάζει σήμερα η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών σχετικά με τη χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου κατά της Covid-19, στους κάτω των 50 ετών και αφού έχουν συμπληρώσει έξι μήνες από τη δεύτερη δόση.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους «αν η Επιτροπή δώσει το “πράσινο” φως, τότε τις επόμενες ημέρες θα γίνουν ανακοινώσεις και πολύ σύντομα θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για τις νεότερες ηλικιακές ομάδες».

Όπως ανέφερε ο ίδιος στις 5 Νοεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, ώστε αφού έχουν περάσει δύο μήνες από την ημερομηνία εμβολιασμού τους, να μπορούν να κλείνουν ραντεβού για την αναμνηστική δόση. Οι πολίτες αυτοί θα μπορούν να κάνουν την αναμνηστική δόση είτε με εμβόλιο Johnson & Johnson ή με Pfizer και τις επόμενες μέρες θα μπορεί να γίνεται και με Moderna. Την επόμενη εβδομάδα θα σταλεί υπενθυμιστικό SMS στους πολίτες που πληρούν τα κριτήρια για τρίτη δόση.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News