Video Παρασκευή 29/10/2021, 18:10
VIDEO

Debate φοιτητών στο «MR»: Εμβολιασμός και Υγεία, Οικονομία – Οφείλει να είναι υποχρεωτικός;

debate-foititon-sto-mr-emvoliasmos-kai-ygeia-oikonomia-ofeilei-na-einai-ypochreotikos-53716

Εκλεκτοί φοιτητές δημόσιων και ιδιωτικών πανεπιστημίων ένωσαν τις δεινές επικοινωνιακές τους δεξιότητες στο πλαίσιο debate το οποίο διοργάνωσαν φοιτητικοί ρητορικοί σύλλογοι από όλη την Ελλάδα, φιλοξένησε η Κapa Research στο Μέγαρο Υπατία και στήριξε το Money Review, το οποίο και παρουσιάζει τον ζωηρό αυτόν διάλογο για ένα φλέγον θέμα της επικαιρότητας, με κοινωνικές και οικονομικές προεκτάσεις.

Η συζήτηση εκτυλίχθηκε στη μορφή της βρετανικής κοινοβουλευτικής διαδικασίας, κατά την οποία οι συμμετέχοντες καλούνται να λειτουργήσουν με δομή κοινοβουλίου. Η διατύπωση του θέματος που τέθηκε στο επίκεντρο της υγιούς αυτής αντιπαράθεσης είχε ως εξής:

«Αυτή η Βουλή πιστεύει ότι οι κυβερνήσεις οφείλουν να καταστήσουν τον εμβολιασμό κατά των πανδημιών υποχρεωτικό, προκειμένου να στηρίξουν την οικονομία και τη δημόσια υγεία».

Οι φοιτητές σχημάτισαν 4 ομάδες και αγωνίστηκαν χωρίς να γνωρίζουν εκ των προτέρων ποια θέση θα εκπροσωπήσουν. 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι θέσεις οι οποίες διατυπώθηκαν δεν αντικατοπτρίζουν τις πραγματικές απόψεις των συμμετεχόντων, καθώς η αντιστοίχιση ατόμων και θέσεων έγινε με κλήρωση λίγο πριν από την έναρξη. 

Αντίστοιχα, η νικήτρια ομάδα αναδείχθηκε με βάση τις ρητορικές ικανότητες στην προαγωγή των επιχειρημάτων και όχι με βάση την άποψη αυτή καθ’ αυτήν. Ειδικότερα, κρίθηκαν από τους κριτές το περιεχόμενο, το ύφος και η στρατηγική του εκάστοτε αγωνιζόμενου.

Οι δύο νικητές φοιτητές κέρδισαν το συμβολικό δώρο των δύο 6μηνων συνδρομών στο epaper της Καθημερινής.

Παρακολουθείστε το debate από το «MR». 

Καλή σας απόλαυση.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: Άποψη – Το βασικό πρόβλημα