Κοινωνία Δευτέρα 1/11/2021, 08:21
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΚΠΑ: Στη 46η θέση παγκοσμίως στο επιστημονικό πεδίο των «μεταδοτικών ασθενειών»

ΕΚΠΑ: Στη 46η θέση παγκοσμίως στο επιστημονικό πεδίο των «μεταδοτικών ασθενειών»

Στη θέση 260 μεταξύ των 1750 Πανεπιστημίων, και στην πρώτη θέση μεταξύ δέκα ελληνικών ιδρυμάτων βρίσκεται το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών σύμφωνα με την παγκόσμια κατάταξη Πανεπιστημίων «Best Global University Ranking 2022», που δημοσιεύθηκε για 8η συνεχόμενη χρονιά από τον ειδησεογραφικό οργανισμό “US News”.

Επιπλέον το ΕΚΠΑ καταλαμβάνει την 46η θέση παγκοσμίως στο επιστημονικό πεδίο – ερευνητικό αντικείμενο των «μεταδοτικών ασθενειών». Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών κατέχει τη 111η θέση μεταξύ των 638 Πανεπιστημίων που συμπεριλήφθηκαν στην αξιολόγηση.

Από το σύνολο των πανεπιστημίων που δραστηριοποιούνται παγκοσμίως, επιλέχθηκαν αρχικά 1849 Πανεπιστήμια με την τελική συνολική κατάταξη των 1750 καλύτερων Πανεπιστημίων να καλύπτει ένα εύρος 90 χωρών.  Η εν λόγω κατάταξη λαμβάνει δεδομένα από την εταιρεία Thomson Reuters (InCitesTM research analytics solutions).

Για να συμπεριληφθεί ένα Πανεπιστήμιο στα 1750, θα πρέπει πρώτα να είναι μεταξύ των κορυφαίων 250 πανεπιστημίων στα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας φήμης της Thomson Reuters. Στη συνέχεια, ένα ίδρυμα πρέπει να είναι μεταξύ εκείνων που είχε τον μεγαλύτερο αριθμό δημοσιεύσεων κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών και τα άρθρα αυτά να αναφέρονται ή να αναπαράγονται από τα κορυφαία 200 της προαναφερθείσας έρευνας φήμης. Στην κατάταξη του 2022 λήφθηκαν υπόψη οι δημοσιεύσεις όλων των Ιδρυμάτων για την περίοδο 2015-2019. Για να συμπεριληφθεί ένα Πανεπιστήμιο θα πρέπει να έχει δημοσιευμένα τουλάχιστον 1500 ερευνητικά τεκμήρια (άρθρα, κεφάλαια σε συλλογικούς τόμους κ.α) στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Ακολουθούν αναλυτικά οι θέσεις και οι επιδόσεις των 10 ελληνικών πανεπιστημίων που βρίσκονταν στον πίνακα των 1750 καλύτερων Πανεπιστημίων του κόσμου σύμφωνα με τον Πίνακα Κατάταξης US News – Best Global University Rankings (2022).

ΕΚΠΑ: Στη 46η θέση παγκοσμίως στο επιστημονικό πεδίο των «μεταδοτικών ασθενειών»-1

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News