Κοινωνία Παρασκευή 1/10/2021, 20:42
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπ. Εργασίας: Υποτροφίες σε αστέγους και Ρομά για σπουδές στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο

Υπ. Εργασίας: Υποτροφίες σε αστέγους και Ρομά για σπουδές στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο

Σε 17 νέους, οι οποίοι προέρχονται από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των Ρομά, των αστέγων που διαμένουν σε υπνωτήρια ή δομές, καθώς και πρώην φιλοξενούμενων σε δομές παιδικής προστασίας, δίνεται υποτροφία για φοίτηση στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η υποτροφία προέκυψε από το Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου και της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας.

Η κλήρωση για την ανάδειξη των δικαιούχων των υποτροφιών πραγματοποιήθηκε σήμερα παρουσία του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη, του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργου Σταμάτη και του Αντιπρόεδρου του ΕΑΠ Ευστάθιου Ευσταθόπουλου.

Ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, κ. Γιώργος Σταμάτης, δήλωσε: «Η παιδεία αποτελεί θεμελιώδες ατομικό δικαίωμα αλλά και βασικό εργαλείο για την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού και της φτώχειας που βιώνουν άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Είναι λοιπόν χρέος μας να διασφαλίζουμε δυνατότητες πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σε συμπολίτες μας που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση.»

Ο ίδιος προσέθεσε επίσης: «Εξαλείφοντας τις κοινωνικές ανισότητες και στηρίζοντας το δικαίωμά τους στη μόρφωση, δίνουμε την ευκαιρία για ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους, προσωπική, κοινωνική και επαγγελματική ευημερία και βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου. Ευχαριστούμε θερμά το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο που συμβάλλει έμπρακτα στις προσπάθειές μας για την κοινωνική ένταξη και στήριξη των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ από την αρχή του καλοκαιριού, περισσότερα από 3.000.000 άτομα βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικό αποκλεισμό στην Ελλάδα, αποτελώντας σχεδόν το 30% (28,9%) του γενικού πληθυσμού.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News