Κοινωνία Τρίτη 19/10/2021, 14:42
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρέμβαση του εισαγγελέα Αρείου Πάγου για την αποφυλάκιση Πατέλη

Παρέμβαση του εισαγγελέα Αρείου Πάγου για την αποφυλάκιση Πατέλη

Την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών της Αθήνας για την αποφυλάκιση του πυρηνάρχη Νίκαιας της Χρυσής Αυγής Γιώργου Πατέλη, ζήτησε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πλειώτας, προκειμένου να εξετάσει αν θα πρέπει να ασκηθεί αναίρεση. 

Χθες το Πενταμέλες Εφετείο Αναστολών Αθηνών αποφάνθηκε ότι πρέπει να αποφυλακιστεί για λόγους υγείας που αντιμετωπίζει το παιδί του. Ο εισαγγελικός λειτουργός, κατά την πρότασή του, πρότεινε την αποφυλάκισή του Γ. Πατέλη, ισχυριζόμενος ότι «δεν υπάρχει σοβαρά μεγάλη πιθανότητα τέλεσης νέας πράξης καθώς το συγκεκριμένο αδίκημα τελέστηκε για συγκεκριμένους λόγους ενόψει συγκεκριμένων συνθηκών».  Το Πενταμελές Εφετείο έκανε δεκτή την εισήγηση του Εισαγγελέα, ανοίγοντας τον δρόμο για την αποφυλάκιση του πρώην πυρηνάρχη.

Το tweet του Αλέξη Τσίπρα

Την απόφαση για την αποφυλάκιση Πατέλη καταδίκασε νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στο Twitter, παραθέτοντας στίχους του Οδυσσέα Ελύτη. 

«7/10/20. Στη δίκη της Χρυσής Αυγής ο πυρηνάρχης Πατέλης καταδικάζεται σε 122 μήνες φυλάκισης. 18/10/21. Αφήνεται ελεύθερος με αναστολή. ‘Κι ούτε μια μέρα, μια στιγμή στον τόπο αυτόν, που να μη γίνεται άδικο και φονικό κανένα’. Οδ. Ελύτης» έγραψε στην ανάρτησή του.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News