Κοινωνία Πέμπτη 14/10/2021, 07:29
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίθεση με βιτριόλι: Σήμερα η απολογία της 37χρονης κατηγορουμένης

Επίθεση με βιτριόλι: Σήμερα η απολογία της 37χρονης κατηγορουμένης

Στην τελική ευθεία μπαίνει η δίκη για την επίθεση με καυστικό υγρό σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου. Σήμερα, στις 9 το πρωί, η 37χρονη, που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, θα καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου προκειμένου να απολογηθεί για την φρικιαστική πράξη της 20ης Μαΐου. 

Δεν έχει γίνει γνωστή ακόμη η γραμμή που θα ακολουθήσει η κατηγορουμένη, το εάν δηλαδή θα θελήσει να αιτιολογήσει την πράξη της ή απλώς να αντικρούσει στοιχεία, που έφεραν οι ειδικοί στο δικατήριο σχετικά με την θανατηφόρα ποσότητα του καυστικού υγρού, ισχυριζόμενη ότι πρόθεσή της ήταν να τραυματίσει και όχι να σκοτώσει. Το ζήτημα της ποσότητας του υγρού είναι καθοριστικής σημασίας για την απόφαση του δικαστηρίου. Στην ανακριτική της απολογία, η 37χρονη είχε υποστηρίξει πως έριξε «ένα ποτήρι», χωρίς να γνωρίζει πόσο επικίνδυνο είναι. Η πολιτική αγωγή από την πλευρά της θα ζητήσει απάντηση στο ερώτημα σχετικά με το ποιος και πώς της προμήθευσε το βιτριόλι. 

Άγνωστο είναι επίσης το εάν θα μιλήσει για τα κίνητρα της επίθεσής της. Πριν από  λίγες ημέρες, μέσα στην δικαστική αίθουσα, απευθυνόμενη στο θύμα, είπε: «Εσύ Ιωάννα ξέρεις γιατί έγινε όλο αυτό».

Στόχος της υπεράσπισης είναι να κηρυχθεί η κατηγορούμενη ένοχη με ελαφρύτερο ποινικό χαρακτηρισμό της πράξης, από ανθρωποκτονία σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News