Κοινωνία Παρασκευή 23/10/2020, 15:22
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χρυσή Αυγή: Στις φυλακές οδηγούνται οι καταδικασθέντες

Χρυσή Αυγή: Στις φυλακές οδηγούνται οι καταδικασθέντες

Τον δρόμο για τη φυλακή πήραν σήμερα τα καταδικασθέντα μέλη της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στις φυλακές Δομοκού θα κρατηθούν συνολικά 28 άτομα, μεταξύ των οποίων όλα τα ηγετικά στελέχη, πλην του Αρτέμη Ματθαιόπουλου, ο οποίος – κατά τις ίδιες πηγές – θα οδηγηθεί στις φυλακές Μαλανδρίνου. Στις φυλακές Μαλανδρίνου και Τρικάλων θα μοιραστούν και οι υπόλοιποι οκτώ.

Η μεταγωγή τους γίνεται με ισχυρή αστυνομική συνοδεία. Όπως έγινε γνωστό από την Γενική Γραμματεία Αντεγκλητικής Πολιτικής, και στις τρεις φυλακές έχουν διαμορφωθεί χώροι όπου θα κρατηθούν αρχικά, σε καραντίνα 14 ημερών οι καταδικασθέντες, οι οποίοι θα υποβληθούν και σε τεστ για Covid-19 και ύστερα θα μεταφερθούν στα κελιά τους, κατά το πλείστον ανά δύο.

Στη διάρκεια της κράτησής τους έχει ληφθεί μέριμνα να μην έρχονται σε επαφή με άλλους κρατούμενους για λόγους ασφαλείας, αλλά ούτε και μεταξύ τους.

Άφαντος ο Χρ. Παππάς

Στο μεταξύ ο Χρήστος Παππάς παραμένει άφαντος. Η Ελληνική Αστυνομία ξεκίνησε από χθες έρευνες προκειμένου να εκτελεστεί η καταδικαστική απόφαση σε βάρος του. Στο πλαίσιό των αναζητήσεων κλιμάκια της Ασφάλειας έκαναν έρευνες σε τρία σπίτια του ένα στο Ίλιον και δύο στου Παπάγου, χωρίς όμως αποτέλεσμα, ενώ αναμένεται έρευνα σε ένα ακόμα σπίτι ιδιοκτησίας του στα Γιάννενα.

Η τελευταία φορά που η ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε ίχνη του ήταν την 1η Οκτωβρίου όταν ο θεωρούμενος υπαρχηγός της οργάνωσης έδωσε το «παρών» στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του, στο πλαίσιο περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί.

Διαβιβάζεται στο Ευρωκοινοβούλιο το απόσπασμα της απόφασης για τον Γ. Λαγό

Εντός της ημέρας αναμένεται να διαβιβαστεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μέσω του Αρείου Πάγου, το απόσπασμα της απόφασης του δικαστηρίου που αφορά την καταδίκη σε κάθειρξη 13 ετών και την έκτισή της του Γιάννη Λαγού, προκειμένου να εκκινήσει η διαδικασία που θα κρίνει αν θα αρθεί η ασυλία του ώστε να συλληφθεί για να οδηγηθεί στην φυλακή.

Οι συνήγοροι του ευρωβουλευτή καταθέτουν άμεσα έφεση κατά της απόφασης σε βάρος του, ώστε να παραλάβουν το σχετικό αντίγραφο (εφετήριο) για να το καταθέσουν στη Νομική Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου που θα εξετάσει την υπόθεση για να την εισάγει στην Ολομέλεια του Σώματος.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News