Κοινωνία Πέμπτη 15/10/2020, 15:44
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δίκη Χ.Α.: Δεν ζητάει αναστολή ο Ρουπακιάς – Προσήλθαν οι Ηλιόπουλος, Ματθαιόπουλος, Μπαρμπαρούσης

Φωτ. ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα επιχειρήματά τους προκειμένου να αποκτήσουν ανασταλτικό αποτέλεσμα οι υποθέσεις των εντολέων τους, υποβάλλουν από τις 10 το πρωί οι συνήγοροι των καταδικασθέντων στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ο συνήγορος του Γιώργου Ρουπακιά ανακοίνωσε στο δικαστήριο πως ο εντολέας του δεν θα υποβάλλει αίτημα αναστολής, αν και όπως είπε, υπάρχουν περιπτώσεις που οι ισοβίτες έτυχαν χορήγησης ανασταλτικού αποτελέσματος.

Στο δικαστήριο προσήλθαν στο μεταξύ οι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος, ο οποίος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 7 ετών για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος που καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 ετών ως μέλος της διευθυντικής ομάδας και ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης που καταδικάστηκε σε κάθειρξη 6 ετών για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Ο πατέρας του τελευταίου, Ηλίας Μπαρμπαρούσης, κατέθεσε στο δικαστήριο προς ενίσχυση του αιτήματος του πρώην βουλευτή για ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση. Ο μάρτυρας υποστήριξε ότι αν εκτίσει την ποινή ο γιός του, τότε ο ίδιος και η σύζυγός του θα έχουν σοβαρό πρόβλημα, καθώς από τότε που δεν ξαναβγήκε βουλευτής, τους φροντίζει ο γιός τους και φροντίζει την περιουσία και τα ζώα που έχουν. Όπως είπε, εάν ο γιός τους μπει φυλακή «εγώ είμαι τελειωμένος. Από τον Μάιο του 2017 έχω πρόβλημα όρασης και η γυναίκα μου παίρνει σύνταξη για 60% αναπηρία».

Η απόφαση για τις αναστολές των ποινών εκτιμάται πως θα εκδοθεί είτε αργά το βράδυ σήμερα είτε την Παρασκευή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News