Κοινωνία Δευτέρα 4/10/2021, 16:38
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντιτρομοκρατική: Σύλληψη 34χρονου Ιρακινού για συμμετοχή στον ISIS

Στο κέντρο της Αθήνας

Αντιτρομοκρατική: Σύλληψη 34χρονου Ιρακινού για συμμετοχή στον ISIS

Από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία συνελήφθη σήμερα το μεσημέρι ένας 34χρονος Ιρακινός, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση του ISIS

Ο 34χρονος εντοπίστηκε στο κέντρο της Αθήνας και συνελήφθη ύστερα από σχετική πληροφόρηση, η οποία προέλθε από το εξωτερικό και την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) 

Ο συλληφθείς κρατείται και ανακρίνεται στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία, ενώ έρευνα διενεργείται και στο σπίτι, όπου διέμενε.

Το πρωί της Τρίτης αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 34χρονος Ιρακινός είχε έρθει το 2018 στην Ελλάδα μαζί με τη σύζυγό του και τα τέσσερα παιδιά τους. Ζήτησε πολιτικό άσυλο, το οποίο απορρίφθηκε και σε πρώτο και σε δεύτερο βαθμό. Στη συνέχεια έκανε προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια, ζητώντας και πάλι άσυλο για ανθρωπιστικούς λόγους, η οποία εκκρεμεί μέχρι σήμερα.  

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, πριν από λίγες ημέρες ενημερώθηκαν οι ελληνικές αρχές από ξένη υπηρεσία ότι Ιρακινός με τα στοιχεία του 34χρονου αναζητείται ως μέλος του ISIS, ενώ υπάρχει και οπτικό υλικό από βίντεο που φαίνεται σε εκδηλώσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης με οπλισμό από 2014. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News