Κοινωνία Τρίτη 17/08/2021, 18:59
ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

Βίλια: Παραμένει δύσκολη η κατάσταση – Διαρκείς αναζωπυρώσεις

Οριοθετημένη η φωτιά στη Λαυρεωτική

Βίλια: Παραμένει δύσκολη η κατάσταση – Διαρκείς αναζωπυρώσεις

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται για δεύτερο διαδοχικό 24ωρο η προσπάθεια οριοθέτησης της μεγάλης πυρκαγιάς στα Βίλια, στη Δυτική Αττική.

Η φωτιά εξακολουθεί να μαίνεται, με πολλές ενεργές εστίες και διαρκείς αναζωπυρώσεις. Το κύριο μέτωπο βρίσκεται εντός του όρους Πατέρας, όπου οι φλόγες καίνε πεύκα. 

Τα εναέρια μέσα, 14 ελικόπτερα και 10 αεροσκάφη, ανάμεσα στα οποία και τα ρωσικά Beriev – Ilyushin, θα συνεχίσουν τις ρίψεις νερού έως τη δύση του ηλίου.

Αν και είναι πολύ δύσκολο οι εστίες να τεθούν άμεσα υπό έλεγχο -καθώς το δάσος είναι πυκνό, παρθένο και δυσπρόσιτο- η εικόνα του μετώπου είναι σαφώς καλύτερη σε σχέση με το πρωί.

Αυτή την στιγμή, μάλιστα, δεν υπάρχει κίνδυνος για κάποια κατοικημένη περιοχή, με τις αρχές -σε κάθε περίπτωση- να παραμένουν σε επιφυλακή. 

Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα της Τρίτης, για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν ακόμη πέντε οικισμοί (Θέα, Πανοραμα, Παλαιοχώρι, Παλαιοκούνδουρα και Αγία Σωτήρα), ενώ νωρίς το πρωί υπήρξε εκκένωση και του γηροκομείου στα Βίλια.

Βίλια: Παραμένει δύσκολη η κατάσταση – Διαρκείς αναζωπυρώσεις-1

Όσον αφορά την πυρκαγιά στη Λαυρεωτική, η οποία επίσης μαίνεται από χθες το μεσημέρι, οι πυροσβέστες έχουν οριοθετήσει τη φωτιά, αν και εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένες μικρές εστίες πυρκαγιάς. 

Κύριο μέλημα των πυροσβεστικών αρχών είναι η αποφυγή των αναζωπυρώσεων και η διασφάλιση της περιμέτρου του μετώπου, το οποίο ευτυχώς έμεινε εκτός του εθνικού δρυμού του Σουνίου.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, και στα δύο πύρινα μέτωπα έχουν καταστραφεί σπίτια και αποθήκες, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχει υπολογιστεί η ακριβής έκταση των καμένων. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News