Κοινωνία Τρίτη 17/08/2021, 13:22
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά στα Βίλια: Καίγεται το όρος Πατέρα – Ρίψεις νερού από Beriev, Ilyushin

Οριοθετημένη η φωτιά στη Λαυρεωτική

Φωτιά στα Βίλια: Καίγεται το όρος Πατέρα – Ρίψεις νερού από Beriev, Ilyushin

Για δεύτερο 24ωρο συνεχίζεται η μάχη των πυροσβεστών στη Δυτική Αττική, με το πύρινο μέτωπο να μαίνεται ανεξέλεγκτο σε πολλαπλά σημεία και να εκτείνεται σε μήκος αρκετών χιλιομέτρων. 

Αυτή την στιγμή, οι προσπάθειες του Πυροσβεστικού Σώματος έχουν επικεντρωθεί στα χωριά Παλαιοχώρι και Άγιο Γεώργιο, όπως και στο πευκόφυτο όρος Πατέρα, όπου οι φλόγες βρίσκονται σε δύσβατο και δυσπρόσιτο σημείο. 

Στη μάχη της κατάσβεσης συμμετέχουν τόσο πεζοπόρα τμήματα όσο και εναέρια, με ρίψεις νερού να πραγματοποιούν και τα ρωσικά αεροσκάφη Beriev – Ilyushin. 

Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα, για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν ακόμη πέντε οικισμοί (Θέα, Πανοραμα, Παλαιοχώρι, Παλαιοκούνδουρα και Αγία Σωτήρα), ενώ νωρίς το πρωί υπήρξε εκκένωση και του γηροκομείου στα Βίλια.

Κάπως καλύτερη είναι η κατάσταση στο μέτωπο των Βιλίων, όπου προς ώρας δεν υπάρχει κίνδυνος για τον οικισμό, ενώ οι πυροσβέστες έχουν καταφέρει να οριοθετήσουν ένα τμήμα της φωτιάς που κατευθυνόταν προς την Αγία Παρασκευή. 

Φωτιά στα Βίλια: Καίγεται το όρος Πατέρα – Ρίψεις νερού από Beriev, Ilyushin-1

Όσον αφορά την πυρκαγιά στη Λαυρεωτική, η οποία επίσης μαίνεται από χθες το μεσημέρι, οι πυροσβέστες έχουν οριοθετήσει τη φωτιά, αν και εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένες μικρές εστίες πυρκαγιάς. 

Κύριο μέλημα των πυροσβεστικών αρχών είναι η αποφυγή των αναζωπυρώσεων και η διασφάλιση της περιμέτρου του μετώπου, το οποίο ευτυχώς έμεινε εκτός του εθνικού δρυμού του Σουνίου.

Φωτιά στα Βίλια: Καίγεται το όρος Πατέρα – Ρίψεις νερού από Beriev, Ilyushin-2

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, και στα δύο πύρινα μέτωπα έχουν καταστραφεί σπίτια και αποθήκες, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχει υπολογιστεί η ακριβής έκταση των καμένων. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News