Κοινωνία Τρίτη 3/08/2021, 22:58
ΠΥΡΚΑΓΙΑ

Περιφέρεια Αττικής: Σε πλήρη κινητοποίηση – Ποιές είναι οι οδηγίες προς τους πολίτες

Περιφέρεια Αττικής: Σε πλήρη κινητοποίηση – Ποιές είναι οι οδηγίες προς τους πολίτες

Ενεργοποιείται το παρατηρητήριο Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης της Περιφέρειας Αττικής προκειμένου να ξεκινήσουν από νωρίς το πρωί οι μετρήσεις μετά από εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, ο οποίος απηύθυνε ταυτόχρονα και έκκληση προς τους πολίτες να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας τους. 

Γενικότερα, όλος ο Μηχανισμός της Περιφέρειας Αττικής βρίσκεται σε πλήρη κινητοποίηση για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της μεγάλης φωτιάς της Βαρυμπόμπης, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας. 

Τις δράσεις έχει αναλάβει να συντονίσει ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλης, σε συνεργασία με τη Γενική Διευθύντρια Βιώσιμης Ανάπτυξης και Κλιματικής Αλλαγής Α. Παρασκευοπούλου και τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισήμανε τα εξής:

«Προτεραιότητά μας είναι η προστασία της υγείας των πολιτών. Το παρατηρητήριο Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης της Περιφέρειας θα ξεκινήσει από νωρίς το πρωί μετρήσεις. Από την πρώτη στιγμή η κινητοποίηση της Περιφέρειας ήταν άμεση, προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία των πολιτών. Με τη συνδρομή έγκριτων επιστημονικών φορέων θα ξεκινήσουμε τη διερεύνηση της επίδρασης της πυρκαγιάς, στην ποιότητα της ατμόσφαιρας, με στοχευμένες δειγματοληψίες. Παρακολουθούμε στενά το φαινόμενο και θα κάνουμε ό,τι απαιτείται για την καλύτερη θωράκιση της υγείας των πολιτών. Παρακαλούνται οι πολίτες να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμοδίων».

Μέτρα προστασίας των Πολιτών

Λόγω της ρύπανσης που έχει δημιουργηθεί από τις φλόγες απευθύνεται έκκληση προς τους πολίτες να λάβουν μέτρα για την καλύτερη προστασία της υγείας τους:

  1. Να αποφεύγουν την έκθεσή τους στη ροή και στα ρεύματα του καπνού, προκειμένου να προστατευτούν από τις συνέπειες των αναθυμιάσεων.
  2. Εφόσον αντιμετωπίζουν αναπνευστικά ή άλλα συναφή προβλήματα υγείας να επικοινωνούν άμεσα με το θεράποντα ιατρό τους.
  3. Να διατηρούν ερμητικά κλειστά πόρτες, παράθυρα και τυχόν αλλά ανοίγματα των κτιριακών τους εγκαταστάσεων.
  4. Να παραμένουν σε ανοιχτούς ή αεριζόμενους χώρους που δεν επηρεάζονται από το συμβάν και τις συνέπειές του.
  5. Να προβαίνουν σε καλό αερισμό κάθε χώρου ή εγκατάστασης που θα χρησιμοποιούν μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς.
Ακολουθήστε το Money Review στο Google News