Κοινωνία Σάββατο 24/07/2021, 21:10
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Σχοινάς: Απένειμε το ευρωπαϊκό βραβείο στην «πρώτη των πρώτων» των Πανελλαδικών

Σχοινάς: Απένειμε το ευρωπαϊκό βραβείο στην «πρώτη των πρώτων» των Πανελλαδικών

Το ευρωπαϊκό βραβείο «Αυτοκράτειρα Θεοφανώ», που τον Οκτώβριο του 2020 είχε απονεμηθεί στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών Erasmus, παρέδωσε ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, στην Σοφία Βάγια – η οποία πρώτευσε στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις και εισάγεται πρώτη στη Νομική σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα.

Σε συνεννόηση με την οργανωτική Επιτροπή του βραβείου, ο Αντιπρόεδρος ανακοίνωσε ότι ο πρώτος των πρώτων στις Πανελλαδικές εξετάσεις κάθε χρόνο θα είναι ο θεματοφύλακας του συγκεκριμένου βραβείου, ώστε να τονισθεί η ευρωπαϊκή διάσταση της εκπαίδευσης και η συμβολική σημασία της ευρωπαϊκής κινητικότητας στην διαμόρφωση ενός Ευρωπαϊκού Χώρου Εκπαίδευσης (European Education Area) μέχρι το 2025 που αποτελεί κεντρική προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο Αντιπρόεδρος, στο πρόσωπο της Βάγιας, χαιρέτισε επίσης, όλες και όλους που συμμετείχαν στις εξετάσεις και – ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα – τους προέτρεψε να κυνηγήσουν με πείσμα και όρεξη τα όνειρα τους με τη στήριξη των προγραμμάτων και των ευκαιριών που προσφέρει η ΕΕ στους νέους. «Ζεστή συνάντηση με την Σοφία Βάγια και τους γονείς της λίγο πριν την τελετή για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Άξια η πρωτιά της Σοφίας αλλά και η προσπάθεια όσων – ανεξαρτήτως αποτελέσματος – συμμετείχαν στις Πανελλαδικές. Να κυνηγήσουν με πείσμα και όρεξη τα όνειρα τους». έγραψε στο Twitter ο Μ. Σχοινάς.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Αντιπρόεδρος συνόδευσε την Σοφία στη δεξίωση της Προέδρου της Δημοκρατίας για την 47η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News