Κοινωνία Τετάρτη 23/06/2021, 18:47
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέλος η τηλεργασία στο δημόσιο – Πώς θα γίνεται η εξυπηρέτηση των πολιτών

Οι ανακοινώσεις του κ. Χαρδαλιά

Φωτ. Intimenews

Αλλαγές στο καθεστώς της τηλεργασίας του δημόσιου τομέα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο της νέας «χαλάρωσης» των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Οι εμβολιασμένοι και μη εμβολιασμένοι υπάλληλοι του Δημοσίου, οι οποίοι ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου (Β κατηγορία), δύνανται να επανέλθουν στην εργασία τους με αυτοπρόσωπη παρουσία.
  • Οι εμβολιασμένοι και μη εμβολιασμένοι υπάλληλοι του Δημοσίου, οι οποίοι ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου (Α κατηγορία) δύναται επίσης να επανέλθουν στην εργασίας τους με αυτοπρόσωπη παρουσία, αλλά σε θέσεις που δεν έχουν επαφή με κοινό.

Ειδικά για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, η διοίκηση κάθε υγειονομικής μονάδας θα είναι αρμόδια για την αξιοποίηση των εργαζομένων στις κατάλληλες θέσεις, αναλόγως της κατηγορίας κινδύνου που ανήκουν.

Την ίδια ώρα, το κυβερνητικό στέλεχος ανακοίνωσε και την αλλαγή του τρόπου εξυπηρέτησης των πολιτών στις δημόσιες υπηρεσίες.

  • Η εξυπηρέτηση του κοινού θα γίνεται κατά προτίμηση, αλλά όχι αποκλειστικά, κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού.
  • Συνεχίζεται η τήρηση των μέτρων προστασίας και των κανόνων που ισχύουν για τον αριθμό των εξυπηρετούμενων πολιτών (1 άτομο ανά 16 τ.μ.).
  • Συνεχίζεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας ακόμα και σε εξωτερικό χώρο, εφόσον παρατηρούνται ουρές.

moneyreview.gr

Money Review