Κοινωνία Πέμπτη 8/07/2021, 08:56
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Β. Κικίλιας: 14 κρούσματα στο πλοίο που έφτασε από την Ίο στη Ραφήνα

«Ο μέσος όρος των παιδιών που έχουν νοσήσει ειναι τα 17 χρόνια»

Β. Κικίλιας: 14 κρούσματα στο πλοίο που έφτασε από την Ίο στη Ραφήνα

Δεκατέσσερις νέοι που έφτασαν με πλοίο από την Ίο στο λιμάνι της Ραφήνας βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

«Ο μέσος όρος των παιδιών που έχουν νοσήσει ειναι τα 17 χρόνια. Είναι 14 κρούσματα στους 81, σύμφωνα με τις πλροφορίες μου από τον ΕΟΔΥ» δήλωσε στην ΕΡΤ.

Ανέφερε ακόμη πως οι υγειονομικές αρχές θα προχωρήσουν και σε άλλες δειγματοληψίες σε πλοία που επιστρέφουν από τους τουριστικούς προορισμούς.

«Αυτό αποδεικνύει αυτό που λέμε: χρειάζονται τεστ, εμβολιασμός προστασία της προσωπικής υγείας, σεβασμός στην κοινωνικότητα, και χρήση μάσκας εκεί που υπάρχει πολυκοσμία» πρόσθεσε.

Μιλώντας νωρίτερα στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1 ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Βαγγέλης Μπουρνούς ανέφερε πως οι αρχές ήταν ενημερωμένες και οι νέοι που έφτασαν στο λιμάνι αντιμετωπίστηκαν εξ αρχής ως ύποπτα κρούσματα. Περίπου 70 νεαροί απομονώθηκαν στο πλοίο και με την άφιξή τους στο λιμάνι της Ραφήνας «χωρίς να αναμειχθούν με τους υπόλοιπους» επιβάτες, υποβλήθηκαν σε rapid test, από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που είχε ειδοποιηθεί, είπε.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News