Κοινωνία Σάββατο 3/07/2021, 22:11
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χ. Γώγος: Τι οδήγησε στην αύξηση των κρουσμάτων

Για την ώρα η κατάσταση δεν εμπνέει ανησυχία, αλλά χρειάζεται επιτήρηση, δήλωσε ο καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών

Χ. Γώγος: Τι οδήγησε στην αύξηση των κρουσμάτων

Για την ώρα η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοιού, που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα, δεν εμπνέει ανησυχία, δήλωσε το μέλος της επιτροπής ειδικών του υπουργείου Υγείας και καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος, σημειώνοντας πάντως πως σε κάθε περίπτωση η κατάσταση χρήζει επιτήρησης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο κ. Γώγος επισήμανε το γεγονός πως τα αυξημένα κρούσματα παρατηρούνται σε «σχετικά δύσκολες», όπως τις χαρακτήρισε, περιοχές όπου υπάρχει αυξημένη τουριστική κίνηση. «Ευτυχώς εξακολουθούμε να έχουμε λίγους θανάτους» πρόσθεσε, συμπληρώνοντας ωστόσο πως τις τελευταίες δύο ημέρες, παρά την άνεση στο σύστημα υγείας, παρατηρείται αύξηση στις εισαγωγές η οποία εντούτοις δεν είναι τόσο σημαντική.

«Επομένως η ολική εικόνα είναι καλή αλλά χρειάζεται ιδιαίτερη επιτήρηση» συνέχισε, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως μια αυξητική πορεία στα κρούσματα μπορεί να φέρει μέτρα.

Απαντώντας στο σε τι οφείλεται η αύξηση των κρουσμάτων εξήγησε πως αυτή σχετίζεται με διάφορες παραμέτρους όπως η αυξημένη κινητικότητα, ο περιορισμός της χρήσης μάσκας αλλά και η διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα η οποία όμως δεν είναι ακόμη σε τόσο μεγάλη έκταση ώστε να μας ανησυχεί. 

Σε ερώτηση σχετικά με την επιβράδυνση του ρυθμού εμβολιασμού, επισήμανε πως η ύφεση είναι πρόβλημα. Όπως ανέφερε, οι μειωμένοι ρυθμοί στους εμβολιασμούς σχετίζονται τόσο με τη χρονική περίοδο που διανύουμε όσο και με το γεγονός πως οι πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη είναι οι «λίγο πιο δύσκολοι» που έχουν ανασφάλεια και δεν έχουν πεισθεί.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News