Κοινωνία Πέμπτη 24/06/2021, 14:51
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα σε Αθήνα, Κρήτη και Κόρινθο – Έκτακτη σύσκεψη

Νέα κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα σε Αθήνα, Κρήτη και Κόρινθο  – Έκτακτη σύσκεψη

Νέα κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα εντοπίστηκαν σε Αθήνα, Κρήτη και Κόρινθο, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, ενώ για το θέμα βρίσκεται σε εξέλιξη έκτακτη τηλεδιάσκεψη στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με τη συμμετοχή μεταξύ άλλων του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, του καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα και του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη.

«Ήδη έχουν ανακοινωθεί 11 κρούσματα της παραλλαγής τύπου Δέλτα και αναμένεται να ανακοινωθούν περισσότερα σήμερα» ανέφερε συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, παραπέμποντας στις ανακοινώσεις που θα γίνουν το απόγευμα.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι μέχρι το τέλος Αυγούστου θα έχει κυριαρχήσει η μετάλλαξη τύπου Δέλτα στην Ελλάδα, κρούοντας «καμπανάκι» για όσους πολίτες δεν έχουν εμβολιαστεί. «Κινδυνεύουν οι ανεμβολίαστοι» προειδοποίησε, εξηγώντας ότι το συγκεκριμένο στέλεχος της μετάλλαξης Δέλτα είναι 50-60% πιο μεταδοτικό. 

Προειδοποίησε για τη μετάλλαξη Δέλτα απηύθυνε και ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας Ηλίας Μόσιαλος της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE). Όπως σημείωσε, δεν θα πρέπει να εκπλαγούμε αν δούμε αύξηση των κρουσμάτων στους πληθυσμούς των ανεμβολίαστων και αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία.

«Η μετάλλαξη Δέλτα θα επικρατήσει τους επόμενους μήνες σε όλο τον πλανήτη. Επομένως χρειάζεται μεγάλη προσοχή και στη χώρα μας. Ιδιαίτερα στους πληθυσμούς των ανεμβολίαστων συμπατριωτών μας, στα παιδιά και σε όσους είναι ανοσοκατεσταλμένοι και δεν απέκτησαν ανοσία μετά τον εμβολιασμό» ανέφερε σε ανάρτησή του στο Facebook.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News