Κοινωνία Παρασκευή 11/06/2021, 15:45
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αλλάζει το ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ – Τι προβλέπεται για τα self tests

Όλα όσα περιλαμβάνει η νέα ΚΥΑ

Αλλάζει το ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ – Τι προβλέπεται για τα self tests

Την αλλαγή του ωραρίου λειτουργίας των σούπερ μάρκετ και των καταστημάτων τροφίμων προβλέπει η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), η οποία δημοσιεύθηκε την Πέμπτη στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ).

H εν λόγω εξέλιξη εμμέσως πλην σαφώς συνδέεται με την πρόθεση της κυβέρνησης να παράσχει περισσότερα κανάλια διανομής των self tests και η σχετική απόφαση κατά τα φαινόμενα θα επανεξετάζεται κάθε μία εβδομάδα, μαζί με τα ευρύτερα μέτρα που διαμορφώνονται με βάση την πορεία της πανδημίας.

Πιο αναλυτικά, η νέα ΚΥΑ δίνει τη δυνατότητα διευρυμένου ωραρίου από τις 7.00 το πρωί έως τις 10.30 το βράδυ για το χρονικό διάστημα 14 έως 21 Ιουνίου. Βέβαια, η διεύρυνση είναι προαιρετική και όχι υποχρεωτική. Επομένως, κάθε αλυσίδα ή κατάστημα καλείται να αποφασίσει μόνο του τι ακριβώς θα πράξει.

Την ίδια ώρα, στο ΦΕΚ ορίζεται ότι διατηρείται η αναλογία 1 ατόμου ανά 25 τ.μ. (εξαιρούνται βοηθητικοί χώροι, αποθήκες, γραφεία, χώροι στάθμευσης), με χρήση μάσκας και αποστάσεων ασφαλείας. 

Παράλληλα, όπως προαναφέρθηκε, η Κοινή Υπουργική Απόφαση παρέχει τη δυνατότητα διάθεσης των self tests από τα σούπερ μάρκετ, χωρίς όμως να υπάρχει μέχρι στιγμής οριστική απόφαση.

Άλλωστε, οι επίσημες ανακοινώσεις της κυβέρνησης αναμένονται τις αμέσως επόμενες ημέρες, με την κυβερνητική εκπρόσωπο να προαναγγέλει νέα κανάλια προμήθειας, πέραν των φαρμακείων.

Υπενθυμίζεται ότι την τρέχουσα εβδομάδα, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι καλούνται να προσέλθουν στα φαρμακεία και να παραλάβουν τρία self tests, τα οποία αφορούν όλες τις εναπομείνασες ημέρες του Ιουνίου. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News