Κοινωνία Τετάρτη 2/06/2021, 09:41
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γ. Παυλάκης: Νομοτέλεια το τέταρτο κύμα από το φθινόπωρο

Γ. Παυλάκης: Νομοτέλεια το τέταρτο κύμα από το φθινόπωρο

«Νομοτελειακό» χαρακτήρισε ο ιατρός – ερευνητής στο Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου των ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας από το φθινόπωρο, εκτιμώντας ότι «μπορεί να το γλιτώσουμε ως ένα βαθμό με φοβερή ένταση των εμβολιασμών και οργάνωση και μέσα στο καλοκαίρι με τεστ, ιχνηλάτηση και καραντίνα».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο ίδιος χαρακτήρισε «ψευδοπρόβλημα» τη συζήτηση για το πότε θα «πετάξουμε» τις μάσκες και θα επιτευχθεί ανοσία της αγέλης, καθώς – όπως είπε – ούτε το ένα ούτε το άλλο θα γίνουν μέσα καλοκαίρι. Ο κ. Παυλάκης τόνισε πως όλοι οι εσωτερικοί χώροι είναι επικίνδυνοι, ιδίως τα εστιατόρια όπου θα πρέπει να βελτιωθεί φοβερά ο εξαερισμός και οι μάσκες είναι αναγκαίο εργαλείο.

Για την ανοσία της αγέλης, εκτίμησε ότι για να επιτευχθεί θα πρέπει οι εμβολιασμοί να ξεπεράσουν το 80% στο γενικό πληθυσμό. Πρόσθεσε ότι ακόμη και αν γίνονται 3 εκατ. εμβολιασμοί το μήνα παρά την επιβράδυνση που παρατηρείται το καλοκαίρι, φτάνουμε στο Σεπτέμβριο.

Κάλεσε τους πολίτες να μην φύγουν διακοπές πριν κάνουν έστω την πρώτη δόση του εμβολίου και εκτίμησε ότι «δεν χάθηκε και ο κόσμος» αν η δεύτερη δόση γίνει με άλλο σκεύασμα.

Για τον εμβολιασμό παιδιών είπε ότι δεν είναι της ώρας αυτή η συζήτηση, προσθέτοντας πως θα πρέπει να υπάρξει αυτή η λογική αλλά μετά το καλοκαίρι.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News