Κοινωνία Δευτέρα 31/05/2021, 08:24
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μ. Παγώνη: Αν δεν προσέξουμε θα έχουμε και 4ο κύμα

Φωτ. AP

«Καμπανάκι» για τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών σε συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες έκρουσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη προειδοποιώντας πως «αν δεν προσέξουμε θα έχουμε και τέταρτο κύμα κορωνοϊού». «Αν συνεχίσουμε να είμαστε με χαμηλά ποσοστά συγκεκριμένες ομάδες τα πράγματα δεν θα πάνε καλά. Οι 60 ετών και άνω πρέπει να εμβολιαστούν», τόνισε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Σχετικά με το τείχος ανοσίας, είπε πως τέλος Ιουνίου θα έχουμε μια σχετική ανοσία και τέλος Αυγούστου θα έχουμε 75-80% ανοσία αν έχουμε όλες τις ποσότητες εμβολίων. Όπως εκτίμησε, αν φτάσουμε σε αυτό το ποσοστό ανοσίας θα μπορούμε από 20 Σεπτέμβρη και μετά να βγάλουμε η μάσκα.

Για τον εμβολιασμό των παιδιών, είπε ότι «οι παιδίατροι λένε πως πρέπει τα παιδιά να εμβολιαστούν από τον Σεπτέμβρη».

Για την τρίτη δόση εμβολίου ανέφερε ότι θα γίνεται περίπου 9-12 μήνες μετά τον πρώτο εμβολιασμό, δηλαδή όσοι εμβολιάστηκαν τον Ιανουάριο, θα κάνουν πρώτοι την τρίτη δόση.

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα στα γυμναστήρια και τη χρήση διπλής μάσκας, η κ. Παγώνη σχολίασε ότι οι περισσότερες ασκήσεις δε μπορούν να γίνουν με μάσκες. «Εάν οι αποστάσεις ήταν μεγαλύτερες δεν θα χρειαζόταν η μάσκα».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News