Κοινωνία Τρίτη 25/05/2021, 09:34
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Β. Κικίλιας: Θα βγάλουμε τις μάσκες όταν το επιτρέψουν τα δεδομένα

Στους κατ’ οίκον εμβολιασμούς θα έχουν ρόλο και οι ιδιώτες ιατροί

Φωτ. Intime

Τις μάσκες θα τις βγάλουμε όταν το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας πως «αν είμαστε προσεκτικοί και τηρήσουμε τα μέτρα ατομικής προστασίας τα επόμενα κύματα – αν υπάρξουν – θα είναι πολύ μικρότερα και θα μπορέσουμε να τα αντιμετωπίσουμε καλύτερα». «Θα τελειώσουμε την ώρα που δεν θα υπάρχει ούτε ένα κρούσμα. Για να γίνει, όμως, αυτό, έχουμε δρόμο ακόμα. Το πολλαπλό testing σε ένα ποσοστό, και σε ένα ακόμη πολύ μεγαλύτερο ποσοστό ο εμβολιασμός, οδηγούν προς αυτό το σημείο» ανέφερε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Action24.

Σε ό,τι αφορά εκείνους που διστάζουν να εμβολιαστούν σημείωσε πως «οι ευεργετικές συνέπειες του εμβολιασμού είναι έτη φωτός πολλαπλάσιες της όποιας ανεπιθύμητης ενέργειας». «Είναι απειροελάχιστες οι ανεπιθύμητες ενέργειες του εμβολιασμού απέναντι στις ευεργετικές συνέπειές του. Αυτό το λένε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, o FDA στην Αμερική και η συντριπτική πλειοψηφία όλων των γιατρών και ειδικών στον κόσμο. Μια γυναίκα που παίρνει αντισυλληπτικά έχει 20.000 φορές παραπάνω πιθανότητες να κάνει θρόμβωση. Ένας άνδρας που καπνίζει και πίνει επίσης» ανέφερε.

Σε ό,τι αφορά τις κατ’ οίκον επισκέψεις για εμβολιασμούς διευκρίνισε πως θα ξεκινήσουν με βάση το πλάνο το οποίο έχει διαμορφώσει το υπουργείο και θα αφορούν και ιδιώτες ιατρούς, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν συγκεκριμένο εμβόλιο και να μπορούν να φτάσουν στους πολίτες που είναι κατάκοιτοι και να τους εμβολιάζουν. «Δεν θα αργήσει να γίνει. Δεν είναι εύκολο, και γενικώς δεν μου αρέσει να προτρέχω και να ανακοινώνω πριν να είμαι έτοιμος να εφαρμόσω. Γι’ αυτό δεν έχετε δει κάτι μέσα στο πρόγραμμα εμβολιασμού που να μην έχει πετύχει, τουναντίον. Υπάρχει μελέτη κάθε βήματος, υπάρχει στρατηγική του πώς και πότε γίνεται και όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα ερχόμαστε να το διορθώσουμε πάντα με διαφάνεια και με εντιμότητα απέναντι στον κόσμο» επισήμανε.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News