Κοινωνία Δευτέρα 3/05/2021, 14:29
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμβολιασμοί: 170.000 άτομα 45-49 ετών έκλεισαν ραντεβού μέχρι χθες

Εμβολιασμοί: 170.000 άτομα 45-49 ετών έκλεισαν ραντεβού μέχρι χθες

Περί τους 170.000 πολίτες της ηλικιακής ομάδας 45-49 ετών είχαν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό μέσω της πλατφόρμας που άνοιξε το Μεγάλο Σάββατο, όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα το Παράρτημα ΑμεΑ Ανατολικής Αθήνας μαζί με την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου. 

«Η Επιχείρηση ‘Ελευθερία’ προχωρά με γρήγορους ρυθμούς, πάντα με ασφάλεια και σεβασμό προς τους πολίτες. Πλέον, όλοι οι πολίτες άνω των 30 ετών μπορούν να κλείνουν το ραντεβού τους» ανέφερε ο κ. Κικίλιας ο οποίος συναντήθηκε με τον Μιχάλη Γιοβανίδη, τον πρώτο ηλικιωμένο που εμβολιάστηκε στις 27.12.2020 στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Ο κ. Γιοβανίδης διαμένει στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων στα Μελίσσια και είχε εκδηλώσει την επιθυμία του να είναι ο πρώτος που θα εμβολιαστεί.

«’Το μόνο που μπορεί να σε σώσει είναι το εμβόλιο’, μου είπε ο Μιχάλης Γιοβανίδης, ο πρώτος συμπολίτης μας που εμβολιάστηκε δίνοντας το παράδειγμα σε όλους μας. Ήταν πολύ χαρούμενος που είναι προστατευμένος και μου έκανε εντύπωση η ζωντάνια και ο δυναμισμός που εξέπεμπε» δήλωσε ο κ. Κικίλιας. 

«Ο κύριος Γιοβανίδης αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Είναι η προσωποποίηση της ‘Ελευθερίας’. Από την αρχή μας είχε δηλώσει την επιθυμία του να είναι ο πρώτος που θα κάνει το ταξίδι προς την ‘Ελευθερία’ για να φθάσει και πρώτος στο τέλος αυτής της τόσο δύσκολης περιπέτειας. Δυνατός και υγιής, έκανε χιούμορ και έδωσε και σε εμάς ένα μάθημα ζωής. Φροντίσαμε ώστε οι γιαγιάδες και οι παππούδες μας να εμβολιαστούν πρώτοι μέσα στις δομές που ζουν, χωρίς να μετακινηθούν και να ταλαιπωρηθούν, ώστε να τους προστατεύσουμε ως οφείλουμε. Συνεχίζουμε με ταχύτητα τους εμβολιασμούς και σύντομα η χώρα μας θα είναι θωρακισμένη. Ο εμβολιασμός είναι η ‘Ελευθερία’ μας» δήλωσε από την πλευρά της η κ. Μιχαηλίδου.

Η κ. Μιχαηλίδου και ο κ. Κικίλιας συνομίλησαν τόσο με το διοικητικό προσωπικό όσο και με τους ωφελούμενους για τη ζωή τους μετά τον εμβολιασμό. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News