Κοινωνία Πέμπτη 20/05/2021, 13:46
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αλεποχώρι: Επί ποδός πυροσβεστικές δυνάμεις και Περιφέρεια

Φωτ. Intime

Με 17 υδροφόρες, μπουλντόζες και ερπυστριοφόρα μηχανήματα συνδράμει η Περιφέρεια Αττικής στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς που έφτασε τα ξημερώματα πάνω από το Αλεποχώρι, από τον Σχίνο Κορινθίας. Με τη συμβολή της Περιφέρειας, για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν το πρωί οι μονές Αγίου Ιωάννη Μακρινού και Αγίας Παρασκευής, καθώς και οι οικισμοί  Μάζι, Σπάρτα και Αιγυρούσαι, στην περιοχή του Αλεποχωρίου.  

alepochori-epi-podos-pyrosvestikes-dynameis-kai-perifereia0

Σημειώνεται ότι στην περιοχή μετέβη από τις πρώτες πρωινές ώρες ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλης ενώ στο μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται συνεχώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λ. Κοσμόπουλος, προκειμένου να συντονίσουν τις ενέργειες της Περιφέρειας. Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης βρίσκεται σε επικοινωνία με τον κ. Κόκκαλη προκειμένου να ενημερώνεται για το πώς εξελίσσεται η κατάσταση.

alepochori-epi-podos-pyrosvestikes-dynameis-kai-perifereia1

Παράλληλα νωρίς το πρωί συνεδρίασε με τη συμμετοχή του κ. Κόκκαλη, του Αττικάρχη της Πυροσβεστικής Γ. Πετρούτσου και εκπροσώπων της Πολιτικής Προστασίας και της Αστυνομίας το Συντονιστικό Όργανο της Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου συντονιστούν όλες οι ενέργειες για την αντιμετώπιση και διαχείριση της πυρκαγιάς.

alepochori-epi-podos-pyrosvestikes-dynameis-kai-perifereia2

«Από τις πρώτες πρωινές ώρες, είμαστε επί ποδός και ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας αλλά και της Πυροσβεστικής, συνδράμουμε με όσα μέσα διαθέτουμε στο δύσκολο έργο της κατάσβεσης, έχοντας ως απόλυτη προτεραιότητα την ασφάλεια των πολιτών» δήλωσε ο κ. Πατούλης. «Θα είμαστε παρόντες μέχρι να περιοριστεί και ο παραμικρός κίνδυνος για τους συμπολίτες μας» πρόσθεσε ο ίδιος.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News