Κοινωνία Τετάρτη 5/05/2021, 15:25
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πόσα χρήματα δαπανά η Ελλάδα για την πυροπροστασία

Πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε.

Πόσα χρήματα δαπανά η Ελλάδα για την πυροπροστασία

Από τα υψηλότερα ποσοστά κρατικών δαπανών για την πυροπροστασία διαθέτει η Ελλάδα, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία της Eurostat, στον απόηχο και της έναρξης της φετινής αντιπυρικής περιόδου.

Πιο συγκεκριμένα, (με βάση τα δεδομένα του 2019) η ελληνική κυβέρνηση διαθέτει το 0,6% των συνολικών δαπανών για «υπηρεσίες πυροπροστασίας», ποσοστό υψηλότερο σε σχέση με τον μέσο όρο των χωρών της Ε.Ε. (0,5%).

Infographic: General government expenditure on fire-protection services

Το μεγαλύτερο ποσοστό παρατηρείται στη Βουλγαρία, η οποία δαπανά το 0,9% του κρατικού προϋπολογισμού. Ακολουθεί η Ρουμανία με 0,8%, η Τσεχία με 0,7% και η Ελλάδα με 0,6%. Στην ίδια θέση με την Ελλάδα βρίσκονται και οι Γερμανία, Εσθονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο και Σλοβακία.

Στον αντίποδα, το χαμηλότερο ποσοστό δαπανών για πυροπροστασία καταγράφεται στη Δανία, η οποία διαθέτει μόλις το 0,1% των κρατικών πόρων. Εξίσου χαμηλές είναι οι δαπάνες και σε Μάλτα – Ισλανία (0,2%) και Αυστρία – Σλοβενία (0,3%).

Και τα 27 κράτη – μέλη της Ε.Ε. δαπάνησαν το 2019 συνολικά 30,9 δισ. ευρώ, αριθμός ο οποίος ισούται με το 0,5% των κρατικών δαπανών.

Ωστόσο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Eurostat, το συγκεκριμένο ποσό είναι αισθητά μικρότερο σε σχέση με τις υπηρεσίες αστυνόμευσης, οι οποίες αντανακλούν το 2% των συνολικών δαπανών.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News