Κοινωνία Πέμπτη 20/05/2021, 09:02
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχίνος: Μαίνεται η πυρκαγιά – Εκκενώθηκαν οικισμοί

Σχίνος: Μαίνεται η πυρκαγιά – Εκκενώθηκαν οικισμοί

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε αργά χθες το βράδυ σε δασική έκταση στον Σχίνο Λουτρακίου Κορινθίας. Λόγω της πυρκαγιάς, έχουν εκκενωθεί για προληπτικούς λόγους οι οικισμοί Σχίνος, Αγία Σωτήρα, Βαρδακιές, Μαυρολίμνη, Μάζι και Παρασκευά, αλλά και δύο μοναστήρια του Αγίου Ιωάννη και της Αγίας Παρασκευής.

Σχίνος: Μαίνεται η πυρκαγιά – Εκκενώθηκαν οικισμοί-1

Στο μέτωπο της πυρκαγιάς έχουν σπεύσει 182 πυροσβέστες, επτά ομάδες πεζοπόρων και 62 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν οκτώ αεροσκάφη, εννέα πετζετέλ και τρία ελικόπτερα. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές πυροσβέστες. Τις δυνάμεις συντονίζει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου Πυροσβεστικής, Β. Βαθρακογιάννης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ έχουν προκληθεί κάποιες ζημιές σε κατοικίες, ωστόσο δεν είναι ακόμα γνωστό το εύρος τους, καθώς πρόκειται για εξοχικά και δεν υπάρχει άμεση ενημέρωση. «Η πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη, όμως μπορούμε να πούμε ότι είναι σε ύφεση. Προσπαθούμε τμηματικά να τη σβήσουμε, γιατί είναι μια μεγάλη φωτιά που εξελίχθηκε μέσα σε δάσος με πεύκα» δήλωσε στον ίδιο σταθμό ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Στέφανος Κολοκούρης. Αν και ακόμα τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα, ο κ. Κολοκούρης σημείωσε ότι ξεκίνησε από έναν ελαιώνα. 

Σχίνος: Μαίνεται η πυρκαγιά – Εκκενώθηκαν οικισμοί-2

Σύμφωνα με τον αντιπεριεφερειάρχη Κορίνθου, Αναστάσιο Γκιώλη, το μέτωπο της φωτιάς ξεπερναει τα 10 χλμ., ενώ ο καπνός έχει φτάσει μέχρι την Αττική.

Σχίνος: Μαίνεται η πυρκαγιά – Εκκενώθηκαν οικισμοί-3

Σημειώνεται ότι λόγω της πυρκαγιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Μεγάρων – Αλεποχωρίου, από το 21ο προς Αλεποχώρι και στη διασταύρωση του Πόρτο Γερμενό με την Ψάθα, στο ρεύμα προς Ψάθα.

Σχίνος: Μαίνεται η πυρκαγιά – Εκκενώθηκαν οικισμοί-4

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News