Κοινωνία Τρίτη 4/05/2021, 07:17
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εργατική πρωτομαγιά: Πώς κινούνται τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Εργατική πρωτομαγιά: Πώς κινούνται τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Με στάση εργασίας συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ για την εργατική Πρωτομαγιά οι εργαζόμενοι των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Όπως έχει ανακοινωθεί οι εργαζόμενοι του Μετρό (σωματείο ΣΕΛΜΑ) θα  πραγματοποιήσουν τάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας. Τις υπόλοιπες ώρες αναμένεται δεν θα εκτελούνται δρομολόγια στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο. 

Στο Τραμ, το Σωματείο Ηλεκτροδηγών Τραμ Αττικής έχει προκηρύξει στάση εργασίας μεταξύ 12:00 – 16:00.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης της ΓΣΕΕ θα συμμετάσχουν με 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στην ΤΡΕΝΟΣΕ με αποτέλεσμα να ματαιωθούν όλα τα σιδηροδρομικά δρομολόγια σε όλο δίκτυο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, συμπεριλαμβανομένου του Προαστιακού Σιδηρόδρομου.

Σημειώνεται ότι εξαιτίας των μέτρων προστασίας για την αποφυγή μετάδοσης του Covid, η ΓΣΕΕ δεν προγραμμάτισε συγκεντρώσεις. Το προεδρείο της συνομοσπονδίας θα περιοριστεί σε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των 200 εκτελεσθέντων στην Καισαριανή.

Χωρίς συγκοινωνίες την Πέμπτη

Η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ και το ΠΑΜΕ έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία για μεθαύριο, Πέμπτη 6 Μαϊου. Εκείνη την ημέρα ακινητοποιημένο για 24 ώρες θα μείνει το Μετρό (γραμμές 2 & 3) και η γραμμή του ΗΣΑΠ. Επίσης χειρόφρενο θα τραβήξουν για 24 ώρες τα τρόλεϊ και το τραμ.

Στο επίκεντρο των φετινών κινητοποιήσεων βρίσκεται το προωθούμενο εργασιακό νομοσχέδιο με αιχμή το 8ωρο. Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει προαναγγείλει ότι θα ρίξει όλες τις οργανωτικές δυνάμεις στην απεργία και στη συγκέντρωση της 6ης Μαΐου χαρακτηρίζοντας την αντίσταση κατά του εργασιακού νομοσχεδίου « μάχη των μαχών».

ΑΔΕΔΥ: Επιχειρούν να καταργήσουν εργασιακά δικαιώματα 

«Ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς αποτελεί τιμή στους αγώνες του εργατικού κινήματος για καλύτερες συνθήκες δουλειάς, άμβλυνση των ανισοτήτων και διεύρυνση των δικαιωμάτων των εργαζομένων» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ.

«Ο φετινός εορτασμός συμπίπτει με μία ιδιαίτερα αρνητική συγκυρία για τους εργαζόμενους της χώρας, καθώς η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να καταργήσει τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες για τα οποία έδωσαν τη ζωή τους οι εξεγερμένοι εργάτες/ τριες στο Σικάγο του 1886» συμπληρώνει στην ανακοίνωσή της.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News