Κοινωνία Σάββατο 24/04/2021, 13:32
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΚΕ για Μίλβα: Αποχαιρετούμε μία κορυφαία προσωπικότητα

ΚΚΕ για Μίλβα: Αποχαιρετούμε μία κορυφαία προσωπικότητα

Για μία πολυεδρική καλλιτέχνιδα και σπουδαία προσωπικότητα κάνει λόγο το ΚΚΕ αναφερόμενο στην Ιταλία τραγουδίστρια, Μίλβα, που έφυγε από τη ζωή. 

«Αποχαιρετούμε μια κορυφαία προσωπικότητα του θεάτρου και του τραγουδιού, τη διάσημη Μίλβα (Μαρία Ίλβα Μπιολκάτι) που για χρόνια θριάμβευε στις διεθνείς σκηνές, ειδικά στην Ιταλία και τη Γερμανία, έχοντας παράλληλα εκδώσει δίσκους σε πολλές χώρες, καθώς και στην Ελλάδα. Συνεργάστηκε με κορυφαίους δημιουργούς, όπως ο Ένιο Μορικόνε, ο Άστορ Πιατσόλα, ο Τζιόρτζιο Στρέλερ, ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Θάνος Μικρούτσικος από τη χώρα μας, όντας εκλεκτική στις επιλογές των έργων που ερμήνευε, συνήθως έξω από τους εμπορικούς κανόνες» αναφέρει στην ανακοίνωσή του. 

«Το όνομά της συνδέεται άρρηκτα με τη σκηνική κυριαρχία, την ποικιλία, τη φλόγα και τη φινέτσα  στο τραγούδι της. Υπήρξε πολυεδρική καλλιτέχνιδα με ικανότητα να περνά από το ελαφρό τραγούδι στη λυρική όπερα και από το ελαφρό θέατρο, στο πιο απαιτητικό. Θρυλικές ήταν οι ερμηνείες της σε έργα του Μπρεχτ. Για την καλλιτεχνική προσφορά της, σε πολλές χώρες της έχουν απονεμηθεί τιμητικοί τίτλοι. Παλιότερα υπήρξε μέλος του Ιταλικού Kομμουνιστικού Kόμματος» καταλήγει. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS