Κοινωνία Τετάρτη 21/04/2021, 18:21
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμβολιασμοί: Ανοίγει νέα γραμμή για τους άνω των 30 ετών

Από τη Μεγάλη Εβδομάδα

Φωτ. Reuters

Την έναρξη μιας νέας γραμμής εμβολιασμού για τους πολίτες άνω των 30 ετών προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια του τηλεοπτικού μηνύματος για τα επόμενα βήματα άρσης των περιοριστικών μέτρων.

Η νέα γραμμή θα λειτουργήσει από τη Μεγάλη Εβδομάδα και θα υλοποιηθεί, όπως σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, με ταχύτατη διαδικασία. Στόχος είναι, άλλωστε, να απλωθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το τείχος της ανοσίας.

Περαιτέρω λεπτομέρειες για τον εμβολιασμό της νέας ηλικιακής ομάδας θα γίνουν γνωστές από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός απηύθυνε έκκληση στους πολίτες, και ιδίως στις ευπαθείς ομάδες, να σπεύσουν να εμβολιαστούν, καθώς τα εμβόλια είναι και ασφαλή και αποτελεσματικά.

«Παρά την άψογη οργάνωση, δεν είμαστε ακόμα στα ποσοστά που θα θέλαμε, ιδίως μεταξύ των πλέον ευπαθών. Κι όμως, η ασφάλεια και η αποτελεσματική δράση των εμβολίων αποδεικνύονται κάθε μέρα. Είναι τραγικό άνθρωποι να χάνουν τη ζωή τους, ενώ με το εμβόλιο θα είχαν σωθεί». 

Επανέλαβε δε, ότι «ο κίνδυνος δεν καραδοκεί στο εμβόλιο, αλλά στην αρρώστια και στον πόνο». «Και οι αριθμοί δείχνουν πως είναι πιο πιθανό ένα ατύχημα στο δρόμο, παρά κάποιο πρόβλημα από τον εμβολιασμό».

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι και σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 2,6 εκατ. εμβολιασμοί, με περισσότερους από 774.000 πολίτες να έχουν λάβει και τις δύο δόσεις των εμβολίων.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News