Κοινωνία Τρίτη 13/04/2021, 09:47
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μ. Παγώνη: Σχετική ανοσία προς τα τέλη Ιουνίου

Μ. Παγώνη: Σχετική ανοσία προς τα τέλη Ιουνίου

Την εκτίμηση ότι μέχρι τα μέσα ή το τέλος Ιουνίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι εμβολιασμοί για τους 50 και άνω εξέφρασε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθηνάς – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, σημειώνοντας ωστόσο ότι η εξέλιξη των εμβολιασμών θα εξαρτηθεί και από τις ποσότητες των εμβολίων που παραλαμβάνει η χώρα.

«Νομίζω μέχρι τα μέσα, τέλος Ιουνίου λογικά θα έχουν τελειώσει. Για μένα είναι λογικό προς το τέλος Ιουνίου να κάνουμε αυτή την σχετική ανοσία γύρω στο 55% που θα αισθανθούμε ασφαλείας μπαίνοντας στο καλοκαίρι, ανοίγοντας ξενοδοχεία, να αισθανόμαστε και πιο άνετα» δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Σχετικά με το αν θα μπορέσουμε να μετακινηθούμε σε άλλο νομό το Πάσχα είπε ότι έχει σημασία εκείνες τις ημέρες να δούμε που βρισκόμαστε με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία. Επισήμανε πάντως πως δεν θα ήταν θετική στο άνοιγμα για το Πάσχα με αυτή την κατάσταση που επικρατεί τώρα. 

Η κ. Παγώνη μίλησε για Ανάσταση στις εκκλησίες αλλά στους εξωτερικούς χώρους με αποστάσεις πάνω από δύο μέτρα και μάσκες.

Για το καλοκαίρι είπε ότι θα είναι διαφορετικά τα πράγματα αν και θα παραμείνουν οι μάσκες.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News