Κοινωνία Παρασκευή 19/03/2021, 12:03
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρατείνονται έως 31 Μαρτίου οι εγγραφές σε νηπιαγωγεία – δημοτικά σχολεία

Φωτ. Intimenews

Μέχρι και την Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021 παρατείνονται οι εγγραφές μαθητών και μαθητριών στα δημόσια νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία για το σχολικό έτος 2021-22, σύμφωνα με εγκύκλιο της υφυπουργού Παιδείας Ζέττας Μακρή. 

Η απόφαση ελήφθη λόγω των «δύσκολων υγειονομικών συνθηκών» που δημιουργεί η πανδημία.

Πανελλαδικές: Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων αποφοίτων ΓΕΛ-ΕΠΑΛ

Παράλληλα, από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώθηκε ότι παρατείνεται μέχρι και την Τρίτη 30 Μαρτίου 2021 η προθεσμία για την υποβολή της Αίτησης Δήλωσης των αποφοίτων, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ έτους 2021.

Σημειώνεται ότι στο ίδιο διάστημα, δηλαδή μέχρι και την Τρίτη 30 Μαρτίου 2021, μπορούν οι μαθητές της τελευταίας τάξης ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ που έχουν ήδη υποβάλει Αίτηση Δήλωση συμμετοχής για τις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2021 να συμπληρώσουν τις Αιτήσεις-Δηλώσεις τους, δηλαδή να προσθέσουν ειδικά μαθήματα ή προτίμηση για ΤΕΦΑΑ, Στρατιωτικές/Αστυνομικές σχολές κλπ.

Υπενθυμίζεται ότι η Αίτηση – Δήλωση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις υποβάλλεται από τους αποφοίτους στα Λύκεια και όλο το σχετικό υλικό (εγκύκλιος, οδηγίες, υπόδειγμα) βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr στο σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.

Σύμφωνα με το υπουργείο, η παράταση κρίθηκε αναγκαία, λόγω της αυξημένης σεισμικής δραστηριότητας που παρατηρείται σε ορισμένες περιοχές και εξαιτίας των έκτακτων υγειονομικών συνθηκών που επικρατούν σε όλη τη χώρα.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News