Κοινωνία Κυριακή 28/02/2021, 13:11
ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Ενδεχόμενο μικρής παράτασης της σχολικής χρονιάς

Δεν θα γίνουν έξτρα μαθήματα το Πάσχα

Ενδεχόμενο μικρής παράτασης της σχολικής χρονιάς

Το ενδεχόμενο μικρής παράτασης του σχολικού έτους εξετάζει η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, όπως γνωστοποίησε η αρμόδια υφυπουργός, Ζέττα Μακρή.

«Έχει πέσει στο τραπέζι το σενάριο για παράταση της σχολικής χρονιάς και εξετάζεται» δήλωσε, χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για παράταση μικρότερη του ενός μήνα.

«Και αν γίνει δεν θα γίνει γιατί δεν έχει καλυφθεί η ύλη, αλλά γιατί πρέπει τα παιδιά για κοινωνικούς και ψυχολογικούς λόγους, να ξανά έρθουν στα σχολεία» πρόσθεσε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Όσον αφορά τις διακοπές του Πάσχα, διαβεβαίωσε ότι προς ώρας δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο διεξαγωγής έξτρα μαθημάτων

Ερωτηθείσα για τη λειτουργία των σχολείων στις περιοχές «πολύ αυξημένου» κινδύνου, όπου τα μαθήματα πραγματοποιούνται εξ αποστασεως (σ.σ. και τα λύκεια στις περιοχές «αυξημένου κινδύνου»), αποσαφήνισε οι ειδικοί κάθε εβδομάδα συζητούν το θέμα».

«Όταν έχουμε την εισήγησή τους, θα πάρουμε την πολιτική απόφαση. Θέλουμε τα σχολεία να λειτουργήσουν δια ζώσης όταν οι ειδικοί ανάψουν το “πράσινο” φως» επανέλαβε. 

Ειδική αναφορά έκανε και στα φροντιστήρια, τα οποία παραμένουν κλειστά σ’ όλη την Ελλάδα. «Δεν το έχουμε ξεχάσει το άνοιγμα των φροντιστηρίων. Απλώς οι ειδικοί θεωρούν ότι επειδή εκεί δεν είναι μια συγκεκριμένη ομάδα μαθητών, δεν μπορούμε για λόγους συγχρωτισμού και μετάδοσης ασθένειας, να επιτρέψουμε το άνοιγμα. Δεν είναι αυθαίρετη απόφαση του υπουργείου. Είναι απόφαση που επιβάλλεται, υποδεικνύεται και συμβαδίζει με τις οδηγίες των ειδικών».

Τέλος, για τις πανελλήνιες εξετάσεις, η κυρία Μακρή ξεκαθάρισε ότι θα διεξαχθούν στην ώρα τους, με την ύλη μειωμένη κατά 30%. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News