Κοινωνία Σάββατο 13/03/2021, 08:52
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίθεση με μολότοφ στο κτίριο της «Καθημερινής» και του ΣΚΑΪ

Επίθεση με μολότοφ στο κτίριο της «Καθημερινής» και του ΣΚΑΪ

Eπίθεση με βόμβες μολότοφ κατά του κτιρίου της Καθημερινής και του ΣΚΑΪ στο Νέο Φάληρο πραγματοποίησαν άγνωστοι τα ξημερώματα.

Οι δράστες πέταξαν πέντε βόμβες μολότοφ, εκ των οποίων δύο ανεφλέγησαν στον εξωτερικό μαντρότοιχο και οι τρεις εντός της περίφραξης. Δεν προκλήθηκαν φθορές. Οι δράστες είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες και πλησίασαν το κτίριο από την πλευρά του Κηφισού.

Την επίθεση καταδίκασε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, κάνοντας λόγο για «επίθεση κατά της Δημοκρατίας».

«Η επίθεση σε ένα Μέσο Ενημέρωσης είναι επίθεση κατά της ελευθερίας του λόγου, βασικού συστατικού στοιχείου της Δημοκρατίας. Η επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, την οποια καταδικάζουμε, είναι επίθεση στις παραπάνω αρχές. Το μόνο που καταφέρουν οι εχθροί του πλουραλισμού και της Δημοκρατίας, είναι να θέτουν όλους τους δημοκρατικούς πολίτες απέναντί τους» ανέφερε.

Για «προσπάθεια εκφοβισμού και φίμωσης της ελευθερίας» έκανε λόγο από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Γαϊτάνης. «Όσοι διαπράττουν τέτοιες πράξεις είναι εχθροί της Δημοκρατίας» ανέφερε.

Την απερίφραση καταδίκη του εξέφρασε και ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του. «Οι επιθέσεις σε οποιοδήποτε Μέσο ενημέρωσης αποτελούν επιθέσεις στην ελευθεροτυπία» επισήμανε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ είναι καταδικαστέα, στρέφεται κατά εργαζομένων και διευκολύνει εκείνους που τις τελευταίες ημέρες επιχειρούν να συνδέσουν τέτοιες ενέργειες με τη δίκαιη διαμαρτυρία του λαού και της νεολαίας» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News