Κοινωνία Τετάρτη 10/03/2021, 18:17
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ν. Σμύρνη: Συνελήφθη ο ύποπτος που έριξε τον Αστυνομικό από τη μηχανή

Ν. Σμύρνη: Συνελήφθη ο ύποπτος που έριξε τον Αστυνομικό από τη μηχανή

Συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης ο ύποπτος, ο οποίος φέρεται να έριξε τον αστυνομικό της Ομάδας «Δράση» από τη μοτοσυκλέτα, στο πλαίσιο των άγριων επεισοδίων που έλαβαν χώρα το βράδυ της Τρίτης περιμετρικά της πλατείας της Νέας Σμύρνης.

Σύμφωνα με το kathimerini.gr, ο συλληφθείς είναι ένας 30χρονος άνδρας, ελληνοϊρακινής καταγωγής. Φέρεται να ήταν γνωστός στις αρχές, καθώς εμπλεκόταν σε υποθέσεις με ναρκωτικά. Η σύλληψη, με βάση τις ίδιες πληροφορίες, έγινε στη Μαγούλα Αττικής, σε αποθήκη όπου εργαζόταν.

Πρόκειται για τον 17ο συλληφθέντα, με τους υπόλοιπους 16 ήδη να βρίσκονται αντιμετώποι με βαριές κατηγορίες. Ένας εξ αυτών, μάλιστα, κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, καθώς συμμετείχε στον τραυματισμό του αστυνομικού.

Συνολικά, στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο εξακολουθούν να νοσηλεύονται τρεις άνδρες της ΕΛΑΣ, συμπεριλαμβανομένου και του παραπάνω αστυνομικού. Ακόμη δύο πήραν εξιτήριο, καθώς έφεραν επιφανειακά τραύματα. 

Σε πολιτικό επίπεδο, από το βήμα της Βουλής, την Παρασκευή, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναμένεται να ανακοινώσει πρωτοβουλίες για την εκτόνωση της κοινωνικής κρίσης, προχωρώντας -μεταξύ άλλων- στη θέσπιση επιτροπής με αντικείμενο την αστυνομική βία.

Νωρίτερα, παράλληλα, έγινε γνωστό ότι η ΕΛΑΣ έθεσε σε διαθεσιμότητα τον αστυνομικό της ΕΛΑΣ, ο οποίος «πρωταγωνίστησε» στο επεισόδιο της Νέας Σμύρνης, την περασμένη Κυριακή.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News