Κοινωνία Τετάρτη 10/03/2021, 13:32
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε διαθεσιμότητα αστυνομικός για το επεισόδιο στη Ν. Σμύρνη

Σε διαθεσιμότητα αστυνομικός για το επεισόδιο στη Ν. Σμύρνη

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο αστυνομικός που ενεπλάκη στο επεισόδιο με πολίτη την περασμένη Κυριακή, στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Σύμφωνα με το kathimerini.gr η πειθαρχική έρευνα για το συμβάν φέρεται να ανατέθηκε σε ανώτατο αξιωματικό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Νωρίτερα η Ελληνική Αστυνομία ανακοίνωσε πως 16 άτομα συνελήφθησαν και ακόμη 11 προσήχθησαν κατά τα χθεσινά επεισόδια στη Νέα Σμύρνη, στα οποία τραυματίστηκαν συνολικά πέντε αστυνομικοί.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι τρεις εξ αυτών παραμένουν για νοσηλεία στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, χωρίς να διατρέχουν κάποιο κίνδυνο, ενώ οι άλλοι δύο αποχώρησαν μετά τις πρώτες βοήθειες. Σε ό,τι αφορά τον αστυνομικό της ομάδας ΔΡΑΣΗ, ο οποίος βρέθηκε αιμόφυρτος στο έδαφος στη συμβολή των οδών Αγίας Φωτεινής και Νικολάου Πλαστήρα, από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ έγινε γνωστό ότι δεν διατρέχει κίνδυνο.

Όπως έγραφε νωρίτερα το moneyreview.gr την Παρασκευή στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ανακοινώσει πρωτοβουλίες ώστε να εκτονωθεί η κρίση. Κατά πληροφορίες αναμένεται να ανακοινώσει την θεσμοθέτηση επιτροπής που θα ελέγχει την αστυνομική βία.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News