Κοινωνία Δευτέρα 22/02/2021, 13:31
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπόθεση Λιγνάδη: Εισαγγελική έρευνα για προσφυγόπουλα και ΜΚΟ

Την Τετάρτη η κατάθεση του Δ. Λιγνάδη

Υπόθεση Λιγνάδη: Εισαγγελική έρευνα για προσφυγόπουλα και ΜΚΟ

Εισαγγελική έρευνα για το ενδεχόμενο εμπλοκής ασυνόδευτων προσφυγόπουλων στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, μέσω συγκεκριμένων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ), διέταξε -όπως αναφέρει το kathimerini.gr– η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου.

Λίγο νωρίτερα είχε προηγηθεί η κατάθεση υπομνήματος από την ειδική γραμματέα Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, ζητώντας τη διερεύνηση των πληροφοριών για τυχόν έκνομες πράξεις εις βάρος των ανηλίκων.

«Ήρθα σήμερα στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών για να ζητήσω την πλήρη διερεύνηση των καταγγελιών που προκύπτουν από πρόσφατα δημοσιεύματα και αφορούν ενδεχόμενες έκνομες πράξεις που τελέστηκαν κατά την περίοδο 2017 – 2018 σε βάρος ασυνόδευτων ανηλίκων» δήλωσε η Ειρήνη Αγαπηδάκη. «Δεν πρέπει να μείνει τίποτε στο σκοτάδι, χωρίς διερεύνηση».

Στην Εισαγγελία κατέθεσε σήμερα και ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος «άνοιξε» τον κύκλο της έρευνας για τα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης στον χώρο του θεάτρου.

«Άρχισε η διαδικασία. Τον ρόλο έχει αναλάβει η Δικαιοσύνη. Μην περιμένετε να σας πούμε λεπτομέρειες, ο δρόμος ανήκει στη Δικαιοσύνη» αρκέστηκε να δηλώσει προς τους δημοσιογράφους.

Την Τετάρτη δε, είναι προγραμματισμένη η κατάθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κατηγορείται για βαριές πράξεις σεξουαλικής βίας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», υπάρχουν καταγγελίες και για έναν δεύτερο πασίγνωστο ηθοποιό.

Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, ο οποίος συνελήφθη την προηγούμενη εβδομάδα, παραμένει υπό κράτηση στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ).

Στο μεταξύ, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, προανήγγειλε για την Πέμπτη τη διεξαγωγή κοινοβουλευτικής συζήτησης, σε επίπεδο αρχηγών. «Ένα θέμα κοινωνικό, κινδυνεύει να χάσει την ουσία και να εκτροχιάσει τον δημόσιο διάλογο. Αυτό πρέπει να το προλάβουμε» σχολίασε.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News