Κοινωνία Δευτέρα 22/02/2021, 12:33
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σπ. Μπιμπίλας: Τον λόγο έχει τώρα η Δικαιοσύνη

Σπ. Μπιμπίλας: Τον λόγο έχει τώρα η Δικαιοσύνη

Τον λόγο έχει η Δικαιοσύνη, δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας μετά την κατάθεσή του στην Εισαγγελία, η οποία άνοιξε τον κύκλο της διερεύνησης των καταγγελιών για περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης στον χώρο του θεάτρου.

«Άρχισε η διαδικασία. Τον ρόλο έχει αναλάβει η Δικαιοσύνη. Μην περιμένετε να σας πούμε λεπτομέρειες ο δρόμος ανήκει στη Δικαιοσύνη» δήλωσε.

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη θα επανέλθει στην Ευελπίδων ο κατηγορούμενος για βαριές πράξεις σεξουαλικής βίας Δημήτρης Λιγνάδης μετά από προθεσμία που ζήτησε και έλαβε για την απολογία του. Μέχρι τότε θα κρατείται στη ΓΑΔΑ με εντολή του εισαγγελέα. Την Τετάρτη το μεσημέρι θα αναπτύξει τις θέσεις του στην ανακρίτρια της υπόθεσης και θα ακολουθήσει η κρίση των αρχών για την ποινική μεταχείρισή του.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή» οι εισαγγελικές έρευνες για καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης, στρέφονται πλέον σε έναν δεύτερο πασίγνωστο ηθοποιό θέτοντας την Εισαγγελία σε ύψιστη ετοιμότητα.

Υπόμνημα στην Εισαγγελία για τυχόν έκνομες ενέργειες κατά ασυνόδευτων ανηλίκων

Στο μεταξύ, υπόμνημα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών κατέθεσε σήμερα η Ειδική Γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων ζητώντας τη διερεύνηση όσων βλέπουν το φως της δημοσιότητας για ενδεχόμενες έκνομες πράξεις σε βάρος ασυνόδευτων ανηλίκων».

«Ήρθα σήμερα στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών για να ζητήσω την πλήρη διερεύνηση των καταγγελιών που προκύπτουν από πρόσφατα δημοσιεύματα και αφορούν ενδεχόμενες έκνομες πράξεις που τελέστηκαν κατά την περίοδο 2017-2018 σε βάρος ασυνόδευτων ανηλίκων» δήλωσε σχετική η Ειρήνη Αγαπηδάκη προσθέτοντας: «Δεν πρέπει να μείνει τίποτε στο σκοτάδι, χωρίς διερεύνηση».

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News