Κοινωνία Τρίτη 16/02/2021, 13:26
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μέχρι πότε θα συνεχιστούν οι χιονοπτώσεις

Εξασθένηση από το βράδυ

Μέχρι πότε θα συνεχιστούν οι χιονοπτώσεις

Έως το πρωί της Τετάρτης αναμένεται να διαρκέσουν οι χιονοπτώσεις σε Αττική, Εύβοια, Κυκλάδες και Κρήτη, οι οποίες βρίσκονται στο επίκεντρο της δεύτερης φάσης της κακοκαιρίας «Μήδεια».

Μάλιστα, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (EAA), τα φαινόμενα θα συνεχίσουν με την ίδια ένταση έως αργά το βράδυ της Τρίτης, όταν και αναμένεται σταδιακή εξασθένηση της χιονόπτωσης.

Πιο αναλυτικά:

  • Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Αττική, στην Εύβοια, στην Κρήτη και σε περιοχές μεγάλου υψομέτρου των Κυκλάδων, ενώ χιονόνερο ή χιόνι αναμένεται κατά τόπους στις Κυκλάδες και σε παράκτιες περιοχές της Κρήτης. 
  • Από το βράδυ της Τρίτης, τα φαινόμενα θα περιοριστούν σταδιακά στην κεντρική Εύβοια, στα βόρεια της Αττικής και στη δυτική Κρήτη και έως το πρωί της Τετάρτης θα σταματήσουν. 

Σύμφωνα με τον Κώστα Λαγουβάρδο, διευθυντή ερευνών του ΕΑΑ, ο οποίος μίλησε στο kathimerini.gr, η χιονόστρωση κυμαίνεται σε επίπεδα, τα οποία είχαμε να δούμε από το 2008. Τον Ιανουάριοη του 2017, με την «Αριάδνη», είχαμε χιόνια σε όλη την Ελλάδα, όπως και τον Ιανουάριο του 2019, με τον «Τηλέμαχο», όχι όμως και στην Αθήνα. 

Μέχρι πότε θα συνεχιστούν οι χιονοπτώσεις-1

Όπως είναι φυσικό, η ασυνήθιστη χιονόπτωση έχει προκαλέσει πολλαπλά προβλήματα σε αρκετές περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, με τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ να δίνουν «μάχη» για τη διασφάλιση της συστήματος της ηλεκτρικής ενέργειας. 

Προβλήματα παρατηρούνται και στις οδικές μεταφορές, καθώς αρκετοί δρόμο παραμένουν αποκλεισμένοι. Την ίδια ώρα, στην Αθήνα λεωφορεία και τρόλεϊ έχουν τραβήξει «χειρόφρενο», ενώ μετ’ εμποδίων διεξάγεται και η κυκλοφορία των συρμών του ΗΣΑΠ.

Τέλος, εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας, μέχρι στιγμής έχουν χάσει τη ζωή τους δύο άτομα, ένας 80χρονος στο χωριό Τρουπί της Εύβοιας και ένας 56χρονος κτηνοτρόφος στο χωριό Καμινάκι στο Οροπέδιο Λασιθίου. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News