Κοινωνία Τρίτη 16/02/2021, 07:37
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Λευκό τοπίο» στην Αττική – Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία

«Λευκό τοπίο» στην Αττική – Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Στα «λευκά» έχει ντυθεί η Αττική καθώς η χιονόπτωση συνεχίζεται μέχρι αυτή την ώρα σε όλο το λεκανοπέδιο, με τις αρχές να απευθύνουν ισχυρή σύσταση προς τους κατοίκους να αποφεύγουν τις μετακινήσεις. 

Ειδικότερα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας καλεί τους κατοίκους «να μην προβούν σε οποιαδήποτε μετακίνηση που μπορούν να αποφύγουν, ή να αναβάλλουν» και τους εργαζόμενους που χρειάζεται να μετακινηθούν «να το πράξουν μετά τις 10.00 π.μ. και σε συνεννόηση με την εργοδοσία τους».

«Η χιονόπτωση θα είναι συνεχής μέχρι τις 10.00 π.μ. και συστήνεται μεγάλη προσοχή σε όλους τους πολίτες να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί στις όποιες απολύτως αναγκαίες μετακινήσεις τους» τονίζεται στην ανακοίνωση. Όπως επισημαίνεται, η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί στο επόμενο τρίωρο.

Αναβάλλονται οι σημερινοί εμβολιασμοί στην Αττική.

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι αναβάλλονται οι σημερινοί εμβολιασμοί σε όλα τα εμβολιαστικά κέντρα της Αττικής. Οι πολίτες που έχουν προγραμματισμένο για σήμερα τον εμβολιασμό τους, θα ειδοποιηθούν για τον επαναπρογραμματισμό του ραντεβού τους

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Ελληνική Αστυνομία η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί στα εξής σημεία:

«Λευκό τοπίο» στην Αττική – Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία-1

Προβλήματα ηλεκτροδότησης

Παράλληλα συνεχίζονται και τα προβλήματα ηλεκτροδότησης σε πολλές περιοχές της χώρας. Όπως αναφέρει ο ΔΕΔΔΗΕ η πρωτοφανής κακοκαιρία συνεχίζει να προκαλεί αρκετές ζημιές στο Δίκτυο κυρίως από την πτώση δέντρων.

Στην Αττική προβλήματα υπάρχουν στις περιοχές Άγιος Στέφανος, Κρυονέρι, Νέα Ερυθραία, Μεταμόρφωση, Νέο Ηράκλειο, Νέα Ιωνία, Φιλαδέλφεια, Εκάλη, Μαρούσι, Άνοιξη, Διόνυσος, Δροσιά, Καπανδρίτι, Μενίδι, Πάρνηθα, Αυλώνας, Μαλακάσα, Κάλαμος, Μαρκόπουλο Ωρωπού, Ροδόπολη, Σταμάτα, Βασιλικά Σαλαμίνας και Σκαραμαγκάς.

Στην Εύβοια, το τεχνικό προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ συνεχίζει τις προσπάθειες αντιμετώπισης των βλαβών μαζί με δυνάμεις συνεργαζόμενων εργολάβων από γειτονικές περιοχές, για την επανηλεκτροδότηση χωριών από το κεντρικό τμήμα έως και το Βόρειο, δηλαδή από τη Χαλκίδα προς Άγιο Ιωάννη Ρώσο και τα ορεινά χωριά της Ιστιαίας καθώς υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές στο Δίκτυο και πλήθος σπασμένων στύλων.

Κλειστή η Γραμμή 1 (ΗΣΑΠ) Πειραιάς – Κηφισιά

Μετ΄εμποδίων κινούνται και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Σύμφωνα με την ΣΤΑΣΥ ΑΕ, δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια σε ολόκληρο το δίκτυο της γραμμής 1 Πειραιάς – Κηφισιά. Επίσης δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του Μετρό από και προς το Αεροδρόμιο. Τα δρομολόγια στη Γραμμή 3 του Μετρό τερματίζουν στον σταθμό «Δουκίσσης Πλακεντίας». Από εκεί οι επιβάτες με κατεύθυνση το Αεροδρόμιο μετεπιβιβάζονται σε συρμούς του Προαστιακού. Επιπλέον δεν πραγματοποιούνται δρομολόγια του Τραμ στο τμήμα από τη στάση «Λεωφ. Βουλιαγμένης» έως τη στάση «Σύνταγμα».

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News