Κοινωνία Κυριακή 14/02/2021, 19:24
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ερυθρός Σταυρός: Μεταφορά ευάλωτων πολιτών στα κέντρα εμβολιασμού εν μέσω της κακοκαιρίας

Ερυθρός Σταυρός: Μεταφορά ευάλωτων πολιτών στα κέντρα εμβολιασμού εν μέσω της κακοκαιρίας

Εξαιτίας της κακοκαιρίας και τις τις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν αυτές τις μέρες, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, αναλαμβάνει εκτάκτως από αύριο Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021, την μεταφορά ηλικιωμένων, ατόμων με κινητικά προβλήματα αλλά και μοναχικών πολίτων, προς και από τα εμβολιαστικά κέντρα του Νομού Αττικής.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση η βοήθεια αυτή προσφέρεται με πρωτοβουλία του Προέδρου Dr. Αντώνιου Αυγερινού και μέσω της υπηρεσίας «Βοήθεια στο Σπίτι».

Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» του Ε.Ε.Σ., που εδώ και 30 χρόνια στηρίζει αδιάλειπτα ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, είναι να βρίσκεται στο πλευρό πολιτών που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου εξυπηρετώντας την ασφαλή μετάβασή τους στα κέντρα εμβολιασμού, ειδικά αυτές τις μέρες που οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες, καθιστούν ακόμα δυσκολότερη την μετακίνηση τους. Η μεταφορά από και προς το εμβολιαστικό κέντρο θα γίνεται με οχήματα του Ε.Ε.Σ., τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης της υγείας από τον COVID-19.  

Οι πολίτες που βρίσκονται στο Νομό Αττικής και αδυνατούν να μετακινηθούν, μπορούν να εξυπηρετηθούν άμεσα μέσω της Τηλεφωνικής Γραμμής Υποδοχής Κοινωνικών Αιτημάτων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού: 210 36 42 319 και 210 36 09 825.

Η πρωτοβουλία αυτή θα συνεχιστεί και μετά το πέρας της κακοκαιρίας με στόχο την εξυπηρέτηση όσων περισσότερων συνανθρώπων μας έχουν ανάγκη.  

moneyreview.gr

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News