Κοινωνία Πέμπτη 11/02/2021, 14:50
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Β. Κικίλιας: Μέχρι το Σάββατο θα έχουν γίνει 500.000 εμβολιασμοί

K. Ζέρβας: Οφείλουμε να επεμβαίνουμε όταν πρέπει και εκεί όπου πρέπει

Β. Κικίλιας: Μέχρι το Σάββατο θα έχουν γίνει 500.000 εμβολιασμοί

Μέχρι το Σάββατο θα έχουν διενεργηθεί στη χώρα 500.000 εμβολιασμοί, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και είχε συνάντηση με τον δήμαρχο της πόλης Κ. Ζέρβα.

Ανέφερε ακόμη ότι ένα mega cente θα ανοίξει μέσα στην εβδομάδα στη ΔΕΘ και από τη Δευτέρα θα λειτουργήσουν έξτρα εμβολιαστικές γραμμές και εμβολιαστικά κέντρα στην πόλη.

Κ. Ζέρβας: Όσο πιο έγκαιρα επέμβουμε τόσο μικρότερη θα είναι η ζημιά

Από την πλευρά του σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον κ. Κικίλιας ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης σημείωσε πως «πρέπει να βρισκόμαστε σε μια διαρκή εγρήγορση».

«Όπως όλοι γνωρίζετε, ενσκήπτει ένα καινούριο κύμα της πανδημίας και είναι στο χέρι μας να φροντίσουμε, ώστε να μην έχουμε μεγάλες απώλειες. Η πανδημία είναι σαν μια φωτιά σε ένα χωράφι με ξερά χορτάρια. Όσο πιο έγκαιρα και όσο πιο σωστά επέμβουμε τόσο μικρότερη θα είναι η ζημιά» ανέφερε ο κ. Ζέρβας.

«Έχω ξαναπεί και το λέω και σήμερα ότι μετά από έναν χρόνο πανδημίας πρέπει να είμαστε και πιο σοφοί και πολύ πιο έμπειροι. Οφείλουμε να επεμβαίνουμε όταν πρέπει και εκεί όπου πρέπει. Και επειδή πλέον γνωρίζουμε -και ιδιαίτερα εδώ στην πόλη της Θεσσαλονίκης, στην Κεντρική Μακεδονία-, τα αντανακλαστικά μας θα πρέπει να είναι τέτοια, ώστε να μην έχουμε απώλειες, με την προοπτική του εμβολιασμού, με την προοπτική του ανοίγματος της οικονομίας και με την προοπτική του καλοκαιριού και του ανοίγματος της τουριστικής περιόδου» πρόσθεσε.

Δήλωσε τέλος «αισιόδοξος ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα, εφόσον καθένας από μας προσέχει και εφόσον όλοι είμαστε ταγμένοι σε αυτήν την προσπάθεια, ώστε να μην αφήσουμε την κατάσταση να ξεφύγει από τη φάση στην οποία βρίσκεται σήμερα».

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News